1. Iš pradžių paruošiame mielinę tešlą. Mieles ištriname su vienu arbatiniu šaukšteliu cukraus, užpilame šiltu pienu. Sviestą ištirpiname, atvėsiname. Kiaušinius ištriname su likusiu cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į dubenį išsijojame miltus, suberiame druską.
2. Tuomet supilame pakildintas mieles, sviestą ir ištrintus su cukrumi kiaušinius bei suminkome minkštą tešlą. Miltus pasireguliuojame, tešla privalo būti labai minkšta, šiek tiek lipni. Labai plonai ją aptepame sviestu bei uždengusios rakšluostuku, paliekame kilti maždaug 60 minučių.
3. Pakilusią tešlą galite laikyti šaldytuve per visą naktį ir pyragą kepti kitą dieną. Prieš kočiojimą reikia palaikyti pusvalandį kambario temperatūroje, išėmus iš šaldytuvo.
4. Per tą laiką, kol tešla kyla, ištirpiname sviestą. Sumaišome atskirame indelyje cinamoną bei cukrų.
5. Tešlą iškočiojame į maždaug 30x50 centimetrų stačiakampį, po to virtuviniu teptuku/šepetėliu tešlą aptepame sviestu bei pabarstome cinamono - cukraus mišiniu. Netaupome, beriame ir tepame ganėtinai gausiai.
6. Tada supjaustome tešlą į 6 juosteles vertikaliai. Sudedame juosteles vieną ant kitos, ir vėl supjaustome į 6 gabaliukus horizontaliai, gaunasi maždaug 5x8 centimetrų dydžio kvadratėliai. Sukrauname vieną ant kito kvadratėlius bei dedame juos šonu stačiai į paruoštą formą.
7. Uždengiame rankšluosčiu bei paliekame kilti šiltoje vietoje maždaug 30-45 minutes.
8. Kepame iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-45 minutes, kol gražiai pagels. Jeigu viršus per daug kepa, pridengiame su folija iki kepimo pabaigos. Iškepusį išimame iš orkaitės bei leidžiame pastovėti formoje maždaug 20-30 minučių.
9. Po to atsargiai išimame bei mėgaujamės, plėšdamos po apskrudusią cinamoninę riekelę. Skanaus!
10. Pastebėjimas: Tikrai fantastiškas pyragas, kurį kepsiu dar ne kartą. Taip pat galite kepti ir keksiukų formelėse, gaunasi labai gražios "rožytės" (galite matyti nuotraukoje žemiau).
11. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.