Paprastas moliūgų pyragas

2018-08-30 Autorius oSkanu.lt

Paprastas moliūgų pyragas
Paprastas moliūgų pyragas – tai švelnus, drėgnas ir kvapnus desertas, kuriame natūralus moliūgo saldumas puikiai atsiskleidžia. Moliūgų tyrė suteikia pyragui minkštą tekstūrą ir švelnų skonį. Šis pyragas yra lengvai pagaminamas ir puikiai tinka rudens ar žiemos sezonui, kai norisi jaukaus ir šiek tiek šventiško deserto. Jį galima patiekti tiek vieną, tiek su plakta grietinėle, vaniliniais ledais ar padažu, kad būtų dar gardesnis.
Toks paprastas moliūgų pyragas yra kažkas naujo bei netikėto. Fantastiškai iškilęs, ryškiai geltonas bei subtiliai saldus moliūgų pyragas pakerės valgančius.

Redaktorės Vaidos komentaras - tokį pyragą dar gardu papildyti šildančiais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, muskatas ar imbieras.  Iškeps kvapnus, visiškai rudeniškas desertas, kuriame moliūgo saldumas sužavės, o prieskoniai praturtins pyragą aromatu. 

Ingredientai

    • Moliūgas: 500 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 1 stikl.
    • Miltai: 3 stikl.
    • Kepimo milteliai: 1,5 arb. š.
    • Aliejus: 0,5 stikl.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių atsipjauti 0,5 kilogramo moliūgo
  2. pjaunamas moliūgas
  3. 2. Išimti iš jo sėklas bei nulupti žievę.
  4. nulupame moliūgo žievę
  5. 3. Sutarkuoti smulkia tarka arba sudėti į maisto kombainą, o ten peiliai jau atliks savo darbą.
  6. tarkuojamas moliūgas
  7. 4. Tuomet išsukti cukrų su kiaušiniais iki baltumo, jie neturi išsipūsti, bet išbąla gana stipriai.
  8. kiaušiniai išsukti iki baltumo su cukrumi
  9. 5. Į kiaušinių ir cukraus masę lėtai maišant, maža srovele, supilti aliejų. Masė turi gautis glotni bei blizgi.
  10. 6. Į ją įsijoti miltus bei kepimo miltelius.
  11. įsijojami miltai ir kepimo milteliai
  12. 7. Miltus gerai įmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
  13. 8. Kai tešla jau pasidaro vientisa, supilti moliūgus bei vėl gerai išmaišyti, kad gabaliukai pasiskirstytų po visą tešlą.
  14. moliūgų pyrago tešla su moliūgo gabaliukais
  15. 9. Tada į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą supilti tešlą. Dėti į iki 150 C temperatūros orkaitę bei kepti maždaug 90 minučių. Nepraėjus bent 20 minučių orkaitės nedarinėti, nes pyragas susmegs.
  16. 10. Kai jau pyragas bus iškepęs (patikrinti mediniu iešmeliu) praverti orkaitės dureles bei palaikyti bent 20-30 min. Staigiai ištrauktas į šaltą orą, dar karštas pyragas, taip pat susmegs. Skanaujame su vaniliniais ledais.
  17. iškeptas moliūgų pyragas
  18. 11. Pastebėjimas: YouTube yra panašus receptą (anglų kalba). Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, video prisegtas įrašo pabaigoje.


Rasa

Labas, ar moliūgo tarkių nereikia nusunkti?
Atsakyti

Erika Vaškūnienė

Kažkas ne taip su receptu, perdaug miltų. Sugadinti produktai ir laikas...😟
Atsakyti

Rita Abartiene

Pasitikrinkite receptą. Per daug miltų. Neiškepė ir neskaniai gavosi. Nusivyliau sugadinusi tiek produktų (dariau dvigubą porciją) ir sugaišto laiko gaila
Atsakyti

Diana Viciute

Viskas gerai su receptu aš dar truputi grietinės įdėjau tai gavosi nuostabaus skonio pyragas
Atsakyti

Audrone Stumbriene

Viską dariau pagal receptą ,tik dar įdėjau 3 šaukštus grietinės. Gavosi fantastiškas.
Atsakyti

Jolita

Geras tas receptas.gavosi puikisi tik kita ksrta siektiek mažiau aliejsus pilsiu
Atsakyti
Paprastas moliūgų pyragas

Rita Tauragienė

Miltų dėjau 2 stiklines tik,kitaip būtų buvę akmuo.
Atsakyti

Eglė

Labai skanus su ledais. Rekomenduoju. :)
Atsakyti
Paprastas moliūgų pyragas
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)