rūkytas lydytas sūris: 250 gramų (gali būti su kmynais)
sultinys: 1 litro (daržovių arba kitas mėgiamas)
druska
pipirai
kmynai: 0,5 šaukštelio
ciberžolė: žiupsnelio
mėgiamos prieskoninės žolelės (naudotas rozmarinas ir Provanso žolelės)
alyvuogių aliejus: poros šaukštų
sviestas: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūną bei česnaką susmulkinkite. Bulves bei cukiniją nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite (arba tiesiog smulkiai supjaustykite peiliu).
2. Tuomet į puodą, kuriame virsite sriubą įpilkite aliejaus bei įdėkite sviesto, suberkite susmulkintus svogūnus ir česnakus, truputį pakepinkite. Sudėkite cukiniją, pagardinkite druska, pipirais, kmynais, ciberžole bei žolelėmis. Viską truputį pakepinkite bei sudėkite bulves. Supilkite sultinį bei viską virkite maždaug 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
3. Tada puodą nukelkite nuo ugnies bei viską sutrinkite elektriniu trintuvu
4. Po to suberkite sūrį bei maždaug pora minučių pakaitinkite, kol jis ištirps. Viską vėl sutrinkite, kad neliktų sūrio gabaliukų.
5. Sriubą labai gardu patiekti su duonos skrebučiais arba paskrudintais kumpio gabaliukais. Skanaus!