kukurūzų krakmolas: 2 šaukštų (kita kartą dėčiau tris)
aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių obuolius nulupame (geriau rūgštesnius, sultingus), supjaustome skiltimis, obuolį maždaug į 8 dalis. Tada į neplatų puodą pilame aliejaus ~300 gramų bei įkaitiname stipriai. Obuolių skilteles pavoliojame tešloje, (suplakame viską, išskyrus cukraus pudrą) bei kepame aliejuje pavartydamos, kol truputį pagels. Išėmusios dedame ant popierinio rankšluosčio.
2. Tuomet į kitą dubenėlį pilame aliejaus du šauštus bei cukraus pudrą ir pamaišydamos užverdame, kol taps geltonai rusva. Išjungiame ugnį, ir pavoliojus obuolius karštoje masėje, dedame į šaltą vandenį trumpam, arba ant ledukų. Įdomūs tokie savo skoniu, tikrai ne per saldūs, viršus traškus, viduriukas toks minkštas. Man pačiai labai patiko, rekomenduoju ir Jums. Skanaus!
3. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.