3,5% pienas: 100 gramų (arba sutirštintas, be cukraus)
vanduo: 50 gramų
kukurūzų krakmolas: 30 gramų
miltai: ~130-140 gramų
cukrus: 1 šaukštelio
spiritas: 1 šaukštelio
kiaušiniai: 1 (+ papildomai 1 trynio)
citrinos esencija: keletos lašų (galima ir kitokių)
druska: poros žiupsnių
cukraus pudra: pabarstymui
aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinį su tryniu bei cukrumi, druska, šiek tiek paplakame, supilame pieną, vandenį, vėl truputį paplakame, supilame miltus, krakmolą ir išmaišome iki vienalytės masės, įpilame esencijos, spirito ir viską gerai išmaišiusios, padedame į šaldytuvą 60 minučių (uždengus).
2. Tuomet aliejų įkaitiname kartu su kepimo forma, ištraukiame, nukratome aliejaus likutį nuo formos bei šaukštu pilame tešlą, aplink platųjį formos galą, truputį krestelime, kad per apačioje esančią skylutę išbėgtų likutis tešlos bei panardiname į aliejų, plačiuoju galu, kilstelime į viršų, kad iškristų kotelis ir pabaigiame kepti iki norimo rudumo bei traškumo.
3. Kai aliejus įkaista, tuomet kepant reikia prisukti temperatūrą, kad kaistų labai nedaug, trumpai tariant pasireguliuoti aliejaus karštį, jei keps ilgokai, šiek tiek padidinti, jei labai greit, nespėsite traukti, primažiname. Smagaus kepimo ir skanaus!
Virginija
Vaikystės voveaitės,pats laukiamiausias desertas buvo.Ačiū kad receptą priminėt.
Atsakyti
Virginija
Atsakyti