Drėgnas šokoladinis apelsininis tortas

2023-11-06 Autorius Skanūs kąsneliai

Drėgnas šokoladinis apelsininis tortas
Tikrai labai skanus ir drėgnas apelsinų - šokoladinis tortas, kuris vertas Jūsų dėmesio. Gaminau jau porą kartų ir visada pavyko tobulai. Prie mėgstamos kavos puodelio pats tas. Vyras sakė, kad dabar toks gabaliukas pyrago iškart pakelia nuotaiką visai dienai. O tai didžiulis pagyrimas man. Tad mėginkite ir Jūs! :)

Ingredientai

    • Miltai: 140 g
    • Cukrus: 150 g
    • Aliejus: 60 ml
    • Pienas: 120 ml (arba pasukos)
    • Kakava: 25 g
    • Apelsinų sultys: 80 ml (šviežiai spaustos)
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Citrinos žievelė: nutarkuota nuo 1 vnt. 
    • Soda: 0,5 arb. š.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    Kremui:
    • Grietinėlė: 250 ml (35% riebumo)
    • Juodasis šokoladas: 100 g
    • Druska: žiupsnelis
    Sulaistymui:
    • Apelsinų sultys: iš 0,5 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pyragui sausus produktus sumaišyti kartu, supilti kiaušinius ir skysčius.
  2. 2. Viską permaišyti ir supilti į 18 cm apvalią kepimo formą pateptą riebalais ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, arba kol medinis iešmelis bus švarus.
  3. 3. Palikti atvėsti.
  4. 4. Kremui šokoladą susmulkinti ir suberti į grietinėlę, vis maišant kaitinti ant silpnos kaitros, kol šokoladas ištirps, neužvirinti. Įberti žiupsnelį druskos.
  5. 5. Visiškai atvėsinti iki kambario temperatūros, tuomet palaikyti maždaug 2-3 val. šaldytuve.
  6. 6. Paskui atvėsusį pyragą keliose vietose subadyti peiliu ir sulieti apelsinų sultimis.
  7. 7. Kremo masę išplakti iki standumo ir užtepti ant pyrago.
  8. 8. Dekoruoti pagal savo skonį ir norus.
Drėgnas šokoladinis apelsininis tortas
Drėgnas šokoladinis apelsininis tortas
Drėgnas šokoladinis apelsininis tortas
Drėgnas šokoladinis apelsininis tortas
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Tortas "Vyšnių korys"
(7)
Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas
(24)
Morenginis tortas su karameliniu kavos kremu ir aguoniniu biskvitu
(39)