Džiovintų vaisių saldainiai

2017-12-03 Autorius Išbandyti receptai

Džiovintų vaisių saldainiai

Ingredientai

    • džiovintos slyvos: 100 gramų
    • džiovinti abrikosai: 100 gramų
    • džiovintos vyšnios: 50 gramų (galima pakeisti džiovintos spanguolėmis ar razinomis)
    • džiovintos datulės: 50 gramų
    • bičių duonelė ar žiedadulkės: 1 šaukšto (nebūtinai)
    • marcipanų masė: 40 gramų (nebutinai)
    • smulkinti riešutai: 100 gramų (galima keisti kokoso drožlėmis arba sezamo sėklomis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia slyvas, abrikosus, datules bei vyšnias užpilame drungnu vandeniu bei šiek tiek pamirkome (apie 5 minutes).
  2. 2. Tuomet vandenį nupilame, vaisius nuspaudžiame bei sumalame mėsmale. Įmaišome bičių duonelę.
  3. 3. Tada iš marcipanų masės suformuojame pupelės dydžio kamuoliukus.
  4. 4. Po to drėgnomis rankomis imame vaisių masę, formuojame blynelius, į jų vidurį dedame marcipano kamuoliuką bei dar kartą pavoliojame tarp delnų, kad gautume dailų ir apvalų saldainį.
  5. 5. Saldainius apvoliojame smulkintuose riešutuose. Skanaujame!
Belgiški vafliai su obuoliais
(2)
Bananų duona su varške ir ananasais
(1)