Farširuotų mėsos kukuliukų receptas su skaniausiu pomidorų padažu

Autorius apie receptą

Farširuotų mėsos kukuliukų receptas su skaniausiu pomidorų padažu – tai klasikinis, nostalgiškas ir sotus patiekalas, kuris primena namų virtuvės šilumą ir gardų vaikystės skonį. Šie kukuliukai, troškinti tirštame pomidorų padaže, išsiskiria ne tik savo sultingumu, bet ir subtiliu prieskonių balansu bei švelnia tekstūra. Jie puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui, o jų universalumas leidžia derinti su įvairiais garnyraisbulvių koše, grikiais ar net šviežiomis daržovėmis. Tai patiekalas, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji, o jo paruošimas nereikalauja sudėtingų kulinarinių įgūdžių – viskas vyksta paprastai, bet rezultatas – išties įspūdingas.

Šis receptas yra ne tik nepaprastai skanus, bet ir subalansuotas – jame dera baltymai iš mėsos, angliavandeniai iš ryžių bei natūralūs pomidorų padažo skoniai. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori skaniai pavalgyti, bet nenori leisti valandų virtuvėje. Be to, patiekalas puikiai tinka laikyti šaldytuve – sekančią dieną jo skonis tampa dar intensyvesnis.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama

  • Mėsos faršas: vietoje kiaulienos galima naudoti jautienos, vištienos arba kalakutienos faršą, jei norisi liesesnio varianto.
  • Ryžiai: galima naudoti rudus ryžius arba bolivinę balandą (kynvą) – jie suteiks daugiau skaidulų ir maistingumo.
  • Svogūnai: vietoj paprasto geltonojo svogūno galima naudoti raudonąjį arba švelnesnį šalotinį svogūną.
  • Grietinėlė: galima keisti natūraliu jogurtu arba augaline grietinėle (pvz., avižų ar sojų), jei laikomasi laktozės netoleravimo ar veganiškos mitybos.
  • Pomidorų pasta: galima naudoti smulkintus konservuotus pomidorus arba šviežius pomidorus, sumaltus blenderiu.
  • Miltai: vietoje kvietinių miltų galima naudoti ryžių ar kukurūzų miltus, jei vengiate gliuteno.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kukuliukus lipdykite drėgnomis rankomis – taip masė nelips prie delnų.
  • Ryžius virkite tik iki pusės – jie baigs virti kartu su kukuliukais, įgėrę padažo skonį.
  • Kepkite kukuliukus ant vidutinės kaitros, kad susidarytų plona traški plutelė, bet vidus neiškeptų per greitai.
  • Pomidorų padažą galima pagardinti trupučiu česnako, džiovintų raudonėlių ar bazilikų – tai suteiks papildomo aromato.
  • Troškinant puodą galima uždengti – taip išlaikysite drėgmę ir švelnumą.

Ingredientai

    • mėsos faršas: 500 gramų (aš naudoju kiaulieną)
    • ryžiai: 200 gramų
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • grietinėlė: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • lauro lapai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išverdame ryžius, kol bus pusiau išvirę.
  2. 2. Tuomet sumaišome su svogūnu, kiaušiniu, druska bei pipirais.
  3. 3. Po to dedame pasirinktą faršą bei išmaišome iki vientisos masės.
  4. 4. Drėgnomis rankomis sulipdome nedidelius mėsos rutuliukus. Kiekvieną jų apvoliojame miltuose.
  5. 5. Tada apkepkite kukuliukus keptuvėje iš visų pusių kol tampa rusvi.
  6. 6. Po to dedame juos į puodą su storu dugnu.
  7. 7. Sumaišome 150 mililitrų vandens su grietinėle bei gautu mišiniu užpilame kukulius.
  8. 8. Dedame lauro lapą ir troškiname ant mažos ugnies maždaug 20 minučių.
  9. 9. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Atsiliepimai

Netikras zuikis su morkomis ir obuoliais
(1)
Mėsos kukuliai su česnakiniu sviesto padažu
(1)
Mėsos kukuliai turkiškai
(10)
Maltos mėsos vainikas
(4)
Orkaitėje troškinti balandėliai su daržovių padažu
(18)
Shish kebab - Šis kebabas | Receptas
(5)
Kotletai su pievagrybiais ir sūriu
(5)