Taip paruoštos morkos, puikiai tinka kaip garnyras prie vištienos, antienos arba jautienos patiekalų. Šis receptas atskleidžia, kaip paprasta daržovė gali virsti prabangiu ir subtiliu garnyru, kuris pakels bet kokį pagrindinį patiekalą į naują lygį. Morkų natūralus saldumas puikiai atsiskleidžia karamelizavimo procese, o sviestas suteikia papildomo sodraus skonio. Šis garnyras ne tik paįvairins jūsų stalo estetiką savo ryškia oranžine spalva, bet ir suteiks puikų skonių derinį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoje paprasto sviesto galite naudoti
ghee sviestą (lydytą sviestą be pieno baltymų) arba kokosų aliejų, jei ieškote kitokio skonio niuansų. Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba kokosų cukrumi – kiekvienas iš šių saldiklių suteiks skirtingą aromatą ir skonį. Jei norite paįvairinti patiekalą, galite į jį įdėti šakelę šviežio rozmarino, čiobrelio arba kelias šalavijo lapelių – žolelės suteiks papildomo aromato. Taip pat galite įmaišyti šlakelį apelsinų arba citrinų sulčių karamelizavimo pabaigoje, kad suteiktumėte gaivumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti tobulą karamelizaciją, svarbu morkas virti tik iki al dente būsenos – jos turi būti minkštos, bet dar turėti lengvą traškumą. Morkų nereikėtų pervirti, nes tada karamelizuojant jos gali suirti. Kepant keptuvėje, naudokite vidutinę temperatūrą ir nuolat maišykite, kad morkos tolygiai apskrustų ir nepridegtų. Jei norite intensyvesnio skonio, galite leisti morkoms karamelizuotis ilgiau, bet stebėkite atidžiai, kad jos nepridegtų. Tobulam rezultatui pasiekti, rinkitės šviežias, traškias morkas su ryškia spalva.
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti