1. Iš pradžių sausainius sumalame arba sutriname iki rupių miltų, sumaišome su išlydytu sviestu bei dviem šaukštais kondensuoto pieno. Gerai sumaišome bei masę dedame į kepimo skardą bei išklojame pagrindą (gerai suspaudžiame pirštais). Dedame į šaldytuvą.
2. Tuomet šiltame vandenyje ištirpiname želatiną bei palaukiame, kol pravės. Išplakame grietinėlę.
3. Tada elektriniu maišytuvu išmaišome rikotos sūrį, medų, likusį kondensuotą pieną bei citrinos žieveles. Įmaišome želatiną. Atsargiai įmaišome išplaktą grietinėlę. Masė privalo gautis vientisa.
4. Po to rikotos mišinį supilame ant atvėsusio sausainių pagrindo, išlyginame bei dedame į šaldytuvą bent keletui valandų. Pyragą puošiame uogomis ar vaisių skiltelėmis (arba pagal fantaziją). Skanaujame!
5. Pastebėjimas: Pyragą yra privaloma laikyti šaldytuve bei suvalgyti per ne ilgiau kaip dvi dienas.
6. Rekomendacija: Daugiau rikotos pyragų receptų rasite: Rikotos pyragai.