uogos: 400 mililitrų (mėlynės, serbentai, avietės, vyšnios ar panašiai)
cukrus: ~50-70 gramų (užbarstymui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sviestą išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios šviesios masės. Įplakame kiaušinius. Tada per kelis kartus suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilame kefyrą (beriame miltų, pilame kefyro ir taip toliau) bei išmaišome.
2. Tuomet sukrečiame tešlą į kepimo popieriumi išklotą ~37x25 centimetrų (arba 30x30 cm) dydžio kepimo formą bei išlyginame. Ant viršaus sudedame pasirinktas uogas bei pabarstome cukrumi. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Skanaujame!
3. Pastebėjimas: Ant viršaus aš pati cukrų barstau tik tada, jeigu kepu su rūgštesnėmis uogomis (pvz. serbentais). Idealiai tinka šaldytos uogos. Vietoje vanilinio cukraus kartais naudoju vanilės ekstraktą (skirtumo nepajutau).
4. Rekomendacija: Daugiau greitpyragių receptų rasite: Greitpyragiai.