Grietininis krekerių tortas

Ingredientai

    • saldūs krekeriai: 400 gramų (Žuvytės arba kiti maži sausainiukai)
    • grietinė: 500 mililitrų (20-30%)
    • grietinėlė: 250 mililitrų (35-36%)
    • cukraus pudra: pagal skonį
    • citrinos rūgštis: ant peilio galiuko
    • želatina: 15 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje želatiną užpilkite 40 mililitrų šalto vandens bei palikite išbrinkti. Į grietinėlę berkite šaukštą pudros, ctrinos rūgštį bei išplakite iki standumo. Į grietinę įberkite pagal skonį cukraus pudros bei gerai išplakite. Įmaišykite grietinėlę. Ištirpinkite želatiną, atvėsintą supilkite į kremą bei dar kartą išplakite mikseriu.
  2. 2. Tuomet supilkite ant sausainių, išmaišykite. Jei kremas labai skystas, prieš sumaišydami su sausainiais palaikykite šaldytuve (tam, kad sausainiai visiškai nenusėstų ant formos dugno).
  3. 3. Norimą formą išklokite maistine plėvele, sudėkite torto masę, viršų paspausdykite šaukštu/mentele, kad neliktų tarpelių. Stingdykite šaldytuve. Skanaukite!

Atsiliepimai

Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)
Kavos tortas su biskvitu ir šokoladiniu glajumi
(1)
Moliūginis sūrio tortas su maskarpone ir kremine varške
(4)
Morenginis tortas su karameliniu kavos kremu ir aguoniniu biskvitu
(39)
Jogurtinis tortas su vaisiais
(32)