Tokia grikių košė su pievagrybiais itin puikiai tinka ir pusryčių stalui, bet kartais mėgaujuosi ja valgydama vėlyvą vakarienę. Greita, maistinga ir labai skanu.
O jūs ar mėgstate įvairiausias košes?
Ingredientai
grikiai: 100 gramų
pievagrybiai: 200 gramų
morkos: 1
svogūnai: 1
porai: 1
aliejus: šlakelio
druska: žiupsnio
juodieji pipirai: žiupsnio
smulkinti žalumynai: 1 saujelės
Recepto paruošimas
1. Grikius išvirkite.
2. Daržoves nulupkite ir nuplaukite. Morką supjaustykite griežinėliais, porą ir svogūną pusžiedžiais, o pievagrybius tiesiog riekelėmis.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4. Suberkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
5. Suberkite pievagrybius. Pakaitinkite kelias minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
6. Suberkite išvirtus grikius ir susmulkintus žalumynus. Gerai išmaišykite.
7. Patiekite ir skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau grikių receptų rasite: Grikių receptai.
Asta
Tokio derinio dar nebuvau ruošusi. Tikrai pasiteisino! :)
Atsakyti
Asta
Atsakyti