Jau rodžiau kefyrinį kokteilį su bananais, kurį mano vaikai labai mėgsta valgyti pusryčiams. O šiandien parodysiu dar vienus jų labai pamėgtus pusryčius - saldžią avižinių dribsnių košę su karameliuozitais bananais ir uogomis. Aš pati asmeniškai retai kada valgau saldžius pusryčius, bet šiandien prisijungiau prie jų ir valgiau kartu. Saldumo mėgėjams tai tikrai fantastiškai nuostabi košė. Pamėginkite!
Ingredientai
avižiniai dribsniai: 8 valgomųjų šaukštų
augalinis pienas: 400 mililitrų (tinka ir įprastas)
sviestas: 1 valgomojo šaukšto
druska: žiupsnio
Karamelizuotiems bananams:
bananai: 1
sviestas: 1 valgomojo šaukšto
rudas cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
Patiekimui:
klevų sirupas
uogos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pieną supilkite į prikaistuvį ir jam užvirus suberkite avižinius dribsnius, pagardinkite druska. Virkite iki norimo minkštumo, man pačiai asmeniškai skaniau, kai dribsniai dar būna kramtomi, o ne virtę į visišką košę.
2. Tada skystį nuo dribsnių nupilkite ir įmaišykite sviestą.
3. Tuomet bananą perpjaukite perpus.
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
5. Sudėkite bananų gabaliukus, pabarstykite cukrumi ir kaitinkite, kol bananai dailiai apkepa ir karamelizuojasi.
6. Po to košę dėkite į dubenėlius, ant viršaus dėkite bananą, uogų ir apšlakstykite klevų sirupu.