Įdarytas karpis keptas orkaitėje, Kūčioms ir ne tik

2023-12-15 Autorius oSkanu.lt

Įdarytas karpis keptas orkaitėje, Kūčioms ir ne tik
Už šį nerealaus skonio įdarytą karpį, iškeptą orkaitėje aš esu labai dėkinga savo mamai. Jis mane išmokė visų paslapčių, kaip jį pagaminti tokį tobulą. Šiandien šias paslaptis atskleisiu ir Jums. :) 

Šį patiekalą aš įprastai gaminu didžiausiai metų šventei, tai yra Kūčioms. Na, bent mūsų šeimoje ji tikrai didžiausi. Tačiau toks patiekalas puikiai tinka ir kitoms šventėms, kai norite skanaus patiekalo ir norite, kad Jūsų patiekalas taptų stalo puošmena. :)

Ingredientai

    • karpiai: 1 (~1,5 kilogramo svorio)
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • batonas: 3 riekelių
    • pienas: 100 mililitrų (arba grietinėlė)
    • prieskonių mišinys žuviai
    • želatina: 3-4 arbatinių šaukštelių
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia plonu aštriu peiliuku įpjauname papilvėje tarp odos ir mėsos.
  2. 2. Tuomet kišame pirštą ir jo pagalba atskiriame visur odą nuo mėsos. Šitaip iš abiejų pusių.
  3. 3. Ties galva įkerpame stuburą ir išvertę atkerpame vidinius kauliukus nuo nugaros pelekų.
  4. karpis
  5. 4. Tada visą mėsą nukauluojame.
  6. nukauluotas karpis
  7. 5. Morkas nuskutame.
  8. nuskustos morkos
  9. 6. Svogūną supjaustome kubeliais.
  10. svogūnas supjaustytas kubeliais
  11. 7. Šlakelyje aliejaus apkepame morkas bei svogūnus.
  12. 8. Batono riekeles užpilame pienu arba grietinėle (kaip jau jums labiau norisi)
  13. 9. Tada mėsą su keptomis morkomis ir svogūnais, mirkytomis batono riekelėmis kelis kartus permalame mėsmale.
  14. 10. Įberiame prieskonius (jeigu jie be druskos, pagardiname druska), želatiną ir gerai išmaišome.
  15. 11. Tuomet gauta mase prikišame karpio išnarą.
  16. 12. Įdarytą karpį dedame į kepimo formą ant supjaustytų svogūnų ir morkų taip pat sudedame likusius kaulus. Užpilame maždaug dviem stiklinėmis verdančio vandens.
  17. 13. Karpį kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių. Vanduo prie karpio neturi išgaruoti, kol karpis neuždengtas jį vis papildome. Kai karpio odelė pradeda rusti uždengiame visą kepimo formą folija.
  18. 14. Iškepusį atsargiai perkeliame ant lėkštės, puošiame pagal savo norus. Lepinamės!

Gražina

Žuvį labai mėgstu. Karpių turime daug, tvenkinyje. Labai nenoriu dumblo skonio. Gal patarsit kaip jį panaikinti. Būtų didelė pagalba. Ačiū
Atsakyti

Irena

Ištrinkite česnakais, pipirais ir druska. Palaikykite, kad kelias dienas pasimarinuotų. Kuo ilgiau tuo geriau. Kvapas dingsta.
Šiltos žuvies salotos su mangų padažu
(1)
Skumbrės seviche (seviče)
(1)
Kepta plekšnė keptuvėje
(1)
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)