Įdaryti faršo kepsniukai orkaitėje su bulvių košės ir sūrio kepure

2018-03-08 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Įdaryti faršo kepsniukai orkaitėje su bulvių košės ir sūrio kepure

Ingredientai

    Pagrindui:
    • faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • grietinėlė: 50 gramų
    • svogūnai: 0,5
    • krakmolas: 1,5 šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės
    • bazilikas
    • pipirai
    • druska
    Įdarui:
    • bulvių košė: 6 šaukštų su kaupu
    • kiaušiniai: 2 (kietai virti)
    • svogūnai: 1
    • fermentinis sūris: 80 gramų
    • majonezas: 3 šaukštų
    Antram įdarui:
    • bulvių košė: 6 šaukštų su kaupu
    • fermentinis sūris: 80 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 0,5
    • pievagrybiai: 5
    • majonezas: 3 šaukštų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių faršą gerai išmaišome su grietine, kiaušiniais bei krakmolu. Sudedame susmulkintą svogūną, česnaką, pagardiname baziliku, druska bei pipirais.
  2. 2. Pirmas įdaras: Kiaušinius sutarkuojame bei sumaišome su susmulkintu svogūnu. Iš faršo formuojame tris dubenėlius bei dedame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi. Ant jų dedame įdarą, po 2 šaukštus bulvių košės bei ant viršaus uždedame sutarkuotą fermentinį sūrį, sumaišytą su majonezu.
  3. 3. Antras įdaras: Sutarkuotą morką pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną bei pievagrybius. Iš faršo formuojame tris dubenėlius, ant jų dedame įdarą, po 2 šaukštus bulvių košės bei ant viršaus uždedame sutarkuotą fermentinį sūrį, sumaišytą su majonezu.
  4. 4. Po to dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug pusvalandį.
  5. 5. Skanaujame su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Mėsos kukuliai su makaronais
(7)
Lakštinių - lazanijos suktinukai su faršu ir rikotos sūriu
(5)
Takų skonio avokadai su malta mėsa
(1)