Įdaryti faršo kepsniukai orkaitėje su bulvių košės ir sūrio kepure

2018-03-08 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Įdaryti faršo kepsniukai orkaitėje su bulvių košės ir sūrio kepure

Ingredientai

    Pagrindui:
    • faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • grietinėlė: 50 gramų
    • svogūnai: 0,5
    • krakmolas: 1,5 šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės
    • bazilikas
    • pipirai
    • druska
    Įdarui:
    • bulvių košė: 6 šaukštų su kaupu
    • kiaušiniai: 2 (kietai virti)
    • svogūnai: 1
    • fermentinis sūris: 80 gramų
    • majonezas: 3 šaukštų
    Antram įdarui:
    • bulvių košė: 6 šaukštų su kaupu
    • fermentinis sūris: 80 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 0,5
    • pievagrybiai: 5
    • majonezas: 3 šaukštų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių faršą gerai išmaišome su grietine, kiaušiniais bei krakmolu. Sudedame susmulkintą svogūną, česnaką, pagardiname baziliku, druska bei pipirais.
  2. 2. Pirmas įdaras: Kiaušinius sutarkuojame bei sumaišome su susmulkintu svogūnu. Iš faršo formuojame tris dubenėlius bei dedame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi. Ant jų dedame įdarą, po 2 šaukštus bulvių košės bei ant viršaus uždedame sutarkuotą fermentinį sūrį, sumaišytą su majonezu.
  3. 3. Antras įdaras: Sutarkuotą morką pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną bei pievagrybius. Iš faršo formuojame tris dubenėlius, ant jų dedame įdarą, po 2 šaukštus bulvių košės bei ant viršaus uždedame sutarkuotą fermentinį sūrį, sumaišytą su majonezu.
  4. 4. Po to dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug pusvalandį.
  5. 5. Skanaujame su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Kalakutienos iešmeliai orkaitėje su jogurto padažu
(1)
Maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo - grietinės padaže
(27)
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
(2)