1. Iš pradžių bulves išverdame su lupenomis. Tuo tarpu, kol bulvės verda galite susipjaustyti šoninę bei svogūnus smulkiais kubeliais.
2. Tada šiek tiek atvėsusias bulves nulupame bei gerai sutriname šakutės pagalba, arba sumalame mėsmale.
3. Į bulvių masę suberiame miltus, krakmolą, įmušame kiaušinį, įberiame druskos bei gerai išminkome tešlą. Tuo metu susmulkintą šoninę bei svogūnus suberiame į keptuvę ir kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies, kartais pamaišydamos.
4. Tešlą virtinukams išminkome į ilgas "dešreles" bei supjaustome kažkur 2 centimetrų ilgio gabalėliais.
5. Po to paruoštus Gnocchi beriame į verdantį pasūdytą vandenį, bet po nedaug, kad šie nesuliptų tarpusavyje. Nuo iškilimo į paviršių paverdame maždaug 2-3 minutes. Į šoninę bei svogūnus supilame grietinę, išmaišome, ir dar patroškiname, kol grietinė užvirs.
6. Virtinukus sudedame į lėkštę bei apliejame pasiruoštu padažu. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
8. Rekomendacija: Daugiau virtinukų receptų rasite: Virtinukai.
Aldona
Paprastai, bet tikrai skaniai. Bus gaminam dar ne vieną kartą. Ačiū, kad pasidalinote šiuo fantastišku receptu. :)
Atsakyti
Aldona
Atsakyti