Jautienos troškinys su svogūnais ir pievagrybiais

2018-04-26 Autorius SP Receptai

Jautienos troškinys su svogūnais ir pievagrybiais

Ingredientai

    • jautiena: 600 gramų
    • svogūnai: 1 didelio (~200 gramų)
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • raudonas sausas vynas: 0,5 stiklinės
    • sultinys: 0,5 stiklinės
    • pomidorų pasta: 4 valgomųjų šaukštų
    • muskato riešutas
    • pipirai
    • druska
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jautieną supjaustykite gabaliukais, pabarstykite muskato riešutu, pipirais, druska bei apvoliojame miltuose. Tada dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei apkepkite ant stiprios ugnies kelias minutes iš kiekvienos pusės.
  2. 2. Mėsą išimkite iš keptuvės bei į ją suberkite susmulkintą svogūną. Apkepkite pamaišydamos. Mėsą grąžinkite atgal į keptuvę, užpilkite sultinį, kai užverda, pilkite vyną, pakaitinkite, sudeėkite pomidorų pastą, išmaišykite bei uždengusios dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsytė bus minkšta.
  3. 3. Bebaigiant troškintis sudėkite į keturias dalis supjaustytus pievagrybius bei dar patroškinkite maždaug 10-15 minučių. Galite, jeigu norisi, pagardinti grietine, bet gardu ir be jos. Tiekdamos apibarstykite žalumynais. Skanaus!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškinys
Soti raugintų kopūstų sriuba su kiaulienos šonkauliukais ir jautiena
(1)
Tikras uzbekiškas skanus ir birus plovas su aviena arba jautiena
(1)
Vengiškas jautienos guliašas kazane
(2)
Jaučio liežuvis su daržovėmis
(1)
Klasikinis sūrainis - cheeseburger
(1)
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
(4)