1. Pastebėjimas: Uogienė šiame recepte tinka visokiausia, aš pati šį kartą naudojau juodųjų serbentų.
2. Iš pradžių uogienę pilkite į dubenį, berkite sodą bei sumaišykite, palikite apie 20 minučių putoti. Dubenį reikėtų pasirinkti didesnį, nes beputojant tūris ganėtinai padidėja.
3. Paskui mušame kiaušinius, beriame cukrų, jo kiekis priklausys nuo naudojamos uogienės - jei labai saldi, tai pasirenkame stiklinę arba mažiau. Maišykite, kol cukrus ištirps. Berkite persijotus miltus, sumaišykite.
4. Tada tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Jei pyragą paspaudus jis tarsi "atšoksta" atgal, vadinasi, jau iškepė. Skanaujame!
Aš tai dar įpilu kefyro tiek pat kiek uogienės ir 100gr sviesto. O kad pyragas primintų meduolį, tai įdedu meduolio prieskonių. Toks pyragas man labai skanu prie kavos puodelio.
Atsakyti
Elvyra milasiene
Tai ir miltu reikia daugiau, ar ne?
Vilija
Aš įdedu razinų, geriausiai tinka obuolienė
Vanda
Aš kepu tokį, gaunasi skanus, bet kodėl pas mane jo spalva būna šviesesnė, aš norėčiau tamsesnės.
Atsakyti
Laima Staneikaite-Kreivaitiene
Atsakyti
Laimutė Januškienė
Atsakyti
Liuda
Atsakyti
Elvyra milasiene
Vilija
Vanda
Atsakyti
Dangė
Elvyra
Atsakyti
Aš
Atsakyti
Joana
Atsakyti