1. Kepkite biskvitą: Iš pradžių kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplakite iki purumo. Toliau lėtai plakdamos, plona srovele supilkite aliejų. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską. Miltų mišinį supilkite į plakinį bei maišykite, kol neliks sausų miltų.
2. Tuomet paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš pati naudojau 26 centimetrų) bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių (iki medinio sauso pagaliuko). Iškepusį biskvitą atvėsinkite.
3. Ruoškite sirupą: Nedideliame dubenėlyje maišykite vandenį, cukrų bei citrinos sultis, kol cukrus ištirps.
4. Ruoškite kremą: Į nedidelį dubenėlį suberkite želatiną, ją užpilkite vandeniu bei palikite išbrinkti.
5. Tada į kitą dubenį supilkite šaltą grietinėlę bei elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų. Po to suberkite miltelinį cukrų bei išplakite iki standžių putų. Neperplakite. Supilkite mėlynių jogurtą bei išmaišykite.
6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite (arba garų vonelėje, arba mikrobangėje). Atvėsinkite iki kambario temperatūros bei nuolatos maišydamos kremą, lėtai plona srovele supilkite želatiną. Į kremą įmaišykite šilauoges.
7. Surinkite tortą: Ant torto padėklo padėkite biskvitą. Jį sulaistykite puse paruošto sirupo. Apjuoskite biskvitą torto formos sienele. Ant biskvito supilkite paruoštą kremą. Paviršių išlyginkite.
8. Tada dėkite į šaldytuvą bei palaikykite per naktį, kol visiškai sustings. Sustingusį tortą atsargiai išimkite iš formos bei puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
9. Rekomendacija: Daugiau jogurtinių receptų rasite: Jogurtiniai tortai.
Agnė Stankevičienė
Atsakyti