1. Pastebėjimas: Šiam užkandžiui geriausiai tiks vištienos ketvirčiai, bet galite naudoti ir šlauneles su krūtinėle. Mėsą yra būtina atskirti nuo kaulų. Aš pati naudoju mėsą kartu su odelėmis, bet odeles galite nuimti bei gaminti be jų.
2. Pirmiausia supjaustykite vištieną gabaliukais.
3. Tada pasūdykite, berkite pipirų pagal savo skonį, dėkite vieną arbatinį šaukštelį saldžiosios paprikos, puse arbatinio šaukštelio čiobrelių ir puse arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų.
4. Gerai išmaišykite, paskirstydamos prieskonius mėsoje.
5. Tuomet ištieskite foliją, ant viršaus dėkite paruoštą mėsą iš vienos pusės. Susukite vyniotinį.
6. Folijos nepagailėkite, reikia gerai supakuoti mėsą, kad bekepant sultys neišbėgtų.
7. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje vidutiniame lygmenyje maždaug 80 minučių (be konvekcijos).
8. Išimkite iš orkaitės, viršuje uždėkit presą, pas mane pačią pjaustymo lenta ir vienas kilogramas kruopų.
9. Dėkit į šaldytuvą maždaug 6-8 valandoms, o geriausia palikite per visą naktį.
10. Kaip matote, darbo gaminant sugaištama minimaliai (tik reikia palaukti, kol kepa orkaitėje ir po to susistovi), o rezultate gaunasi skaniausi natūralūs mėsos gabaliukai, kurie nei vieno nepaliks abejingo! Tai, ko reikia šventiniam stalui! Skanaus!
Regina Sinkevic
Pagal mane reikia dėti ne džiovintus česnakus , o šviežius . Bus subtiliasnis skonis. Galima dar morkų įdėti , ne tik dėl skonio , bet ir dėl spalvos.
Atsakyti
S.A.
Teisingas Jūsų pastebėjimas. Morkų daug kur dedu, taip sakant, dėl atšvaistų!
Regina Sinkevic
Atsakyti
S.A.
Vyga
Atsakyti
Pupa
Atsakyti
Tai turbūt todėl
Ra
Atsakyti