Jūs pamiršite dešrą. Geriausias mėsos užkandis per kelias minutes

2019-08-19 Autorius oSkanu.lt

Jūs pamiršite dešrą. Geriausias mėsos užkandis per kelias minutes

Ingredientai

    • vištienos ketvirčių: 1 kilogramų
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodųjų pipirų: pagal skonį
    • maltos saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • čiobrelio: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovinto česnako: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Šiam užkandžiui geriausiai tiks vištienos ketvirčiai, bet galite naudoti ir šlauneles su krūtinėle. Mėsą yra būtina atskirti nuo kaulų. Aš pati naudoju mėsą kartu su odelėmis, bet odeles galite nuimti bei gaminti be jų.
  2. 2. Pirmiausia supjaustykite vištieną gabaliukais.
  3. 3. Tada pasūdykite, berkite pipirų pagal savo skonį, dėkite vieną arbatinį šaukštelį saldžiosios paprikos, puse arbatinio šaukštelio čiobrelių ir puse arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų.
  4. 4. Gerai išmaišykite, paskirstydamos prieskonius mėsoje.
  5. 5. Tuomet ištieskite foliją, ant viršaus dėkite paruoštą mėsą iš vienos pusės. Susukite vyniotinį.
  6. 6. Folijos nepagailėkite, reikia gerai supakuoti mėsą, kad bekepant sultys neišbėgtų.
  7. 7. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje vidutiniame lygmenyje maždaug 80 minučių (be konvekcijos).
  8. 8. Išimkite iš orkaitės, viršuje uždėkit presą, pas mane pačią pjaustymo lenta ir vienas kilogramas kruopų.
  9. 9. Dėkit į šaldytuvą maždaug 6-8 valandoms, o geriausia palikite per visą naktį.
  10. 10. Kaip matote, darbo gaminant sugaištama minimaliai (tik reikia palaukti, kol kepa orkaitėje ir po to susistovi), o rezultate gaunasi skaniausi natūralūs mėsos gabaliukai, kurie nei vieno nepaliks abejingo! Tai, ko reikia šventiniam stalui! Skanaus!

Regina Sinkevic

Pagal mane reikia dėti ne džiovintus česnakus , o šviežius . Bus subtiliasnis skonis. Galima dar morkų įdėti , ne tik dėl skonio , bet ir dėl spalvos.
Atsakyti

S.A.

Teisingas Jūsų pastebėjimas. Morkų daug kur dedu, taip sakant, dėl atšvaistų!

Vyga

Būtinai reikės isbandyti
Atsakyti

Pupa

Tai ar i folija vynioti ar i plevele. Nuotraukoje matosi plevele. Kaip tada kepti.
Atsakyti

Tai turbūt todėl

Ir rašo , kad dėti į foliją kepti 🙂 O po to jei nori tai galima į plėvelę 🤷‍♂️

Ra

Vynioju į perpjautą kepimo rankovę, nes folija nėra sveika
Atsakyti
Vištiena garų puode
(2)