Kaip nerealiai būna skanu valgyti uogas, kai jų jau nebėra nei soduose, nei pirkti. Pasirūpiname, kad kiekvieno šaldymo kamerose jų visada būtų. Šį kartą apie tai kaip paruošti šilauoges žiemai, paprastai ir aiškiai. :)
Ingredientai
šilauogių: 1 kilogramo
Taip pat prireiks:
sandarių maišelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šaldymui parinkite maždaug vienodo dydžio gerai prinokusias šilauoges.
2. Tada šilaguoes nuplaukite ir nusausinkite.
3. Šilauoges nestoru sluoksniu paskleiskite šaldymo kameros dėžutėje ir, sudėję į šaldiklį, 8 valandas palaikykite šaldymo kameroje -24 laipsnių temperatūroje.
4. Užšalusia uogas nieko nelaukdami suberkite į sandarius polietileno maišelius arba plačiagurklius butelius ir padėkite laikymui.
5. -18 laipsnių temperatūroje šilauoges galite visiškai sėkmingai laikyti iki pat kito derliaus.
6. Užšaldytas šilauogės yra itin vertingas maisto produktas. Atšildžius, jas galite valgyti natūralias, iš jų taip pat galite virti kompotus, uogos tiks mėgstamam pyragų ar pyragaičių įdarui, tortų, kremų arba ledų papuošimui ir pagardinimui. Taip pat tinka gaminti putėsiams arba kitiems saldiems patiekalams, jų sultimis sėkmingai galite dažyti įvairius kokteilius arba kitus nealkoholinius gėrimus. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.