1. Iš pradžių miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska bei prieskoniais. Sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės.
2. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų. Vėl viską gerai išplakame.
3. Tuomet palaipsniui įmaišome miltų bei prieskonių mišinį, sudedame burokinės tarkos pagalba sutarkuotą moliūgą. Tešla viską išmaišius turi gautis pakankamai skysta.
4. Tada tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą. "Karvutes" supjaustome gabaliukais bei išdėliojame įspausdamos į skardoje supiltą pyrago tešlą.
5. Po to kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes (įsmeigus medinį iešmelį, jis nebeturi būti aplipęs tešla).
6. Paliekame mažiausiai 2 valandas pyragą atvėsti, nes iškeptas būna itin minkštas. Mėgaujamės!
7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
8. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.
Eglė
Esu labai dėkinga už ši fantastišką receptą. Pasiteisino visu 100%.
Atsakyti
Eglė
Atsakyti