1. Iš pradžių atsargiai nukauliname karką, vidinę pusę priprieskoniuojame, aš naudojau džiovintus pomidorus, spalvotus pipirus, keletą kadagio uogų, džiovintą čiobrelį, druską ir pipirus, taip pat įspaudžiame bei įtriname česnaku. Tada viską standžiai susukame bei suvarstome kulinariniu šniūreliu. Jei neturite, galima suvynioti į merliuką arba kepimo rankovę bei apvynioti paprastu baltu siūlu.
2. Tuomet suvyniotą karką dedame į šaldytuvą bei leidžiame pasimarinuoti mažiausiai 12 valandų.
3. Po to į vandenį sudedame prieskonius, daržoves (galite tik pasūdytame vandenyje virti) bei karkos vyniotinį ir verdame maždaug 2 valandas.
4. Paskui išvirtą vyniotinį paslegiame bei paliekame vėsioje vietoje maždaug 6-12 valandų. Mėgaujamės!
5. Pastebėjimas: Į tokį vyniotinį taip pat, jeigu norisi, galite įvynioti morką arba liežuvį.
6. Pastebėjimas: Yra ir kitas galimas vyniotinio variantas. Atsargiai nuo karkos nuimame odą, gausime kaip maišą atvirą abiejuose galuose. Nuo kaulo nupjaustome mėsą bei supjaustome gabaliukaiss, priprieskoniuojame, galima pridėti papildomai mėsos gabaliukų, prikemšame į paruoštą odą, suvyniojame į kepimo rankovę, suvarstome arba dedame į guminį sietelį (skirtą mėsgaliams gaminti) bei išverdame, paskui paslegiame.
7. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.