Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti nuostabiu karštu užkandžiu su poliarine duonele, šonine ir burrata sūriu. Tai nuostabus derinys. Esant norui šoninę galite pakeist į Parmos kumpį, čia jau kaip Jums skaniau.
Tiems kas dar negirdėjo, kas yra burrata - tai šviežias itališkas sūris, kuris yra pagamintas iš mocarelos sūrio bei grietinėlės. Pats buratos sūrio paviršius yra sudarytas tik iš mocarelos sūrio, o viduje yra sumaišoma grietinėlė su mocarela. Būtent dėl šios priežasties burata yra neįprastai tiršto pavidalo.
Kartais paviršinis sluoknis būna gaminamas iš mocarelos, sumaišytos su sviestu, pats žodis "burata" itališkai reiškia sviestuotas.
Įprastai buratos sūris yra gaminamas Apulijos regione, pietų Italijoje. Jis yra gaminamas iš karvės pieno, šliužo fermento ir grietinėlės. Man asmeniškai jis labai skanus.