1. Iš pradžių pakepinkite abu svogūnus (įdarui bei bulvių tešlai).
2. Tuomet įdarui į maltą mėsą berkite druskos, pipirų ir vieną smulkiai supjaustytą pakepintą svogūną.
3. Tada bulves sutarkuokite bulvinės tarkos pagalba, šiek tiek nusunkite.
4. Berkite druskos, pipirų, sudėkite likusį pakepintą svogūną, paplaktą kiaušinį ir šaukštą miltų. Gerai išmaišykite.
5. Po to į įkaitintą keptuvę dėkite gerą šaukštą bulvių tarkės, ant jos rankomis suformuotą ploną maltos mėsos kotletuką bei ant šio dar vieną šaukštą bulvių tarkės, kad mėsa visiškai pasislėptų.
6. Kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 5-7 minutes. Apverskite bei kepkite dar apie 5-7 minutes, kol dailiai paruduoja.
7. Galite šį patiekalą patiekti tiesiog su grietine arba kiek lengvesniu - varškės bei grietinės mišiniu. Aš pati dar kartais mėgstu įdėti ir šiek tiek natūralaus jogurto. Skanaus!
Dženė
Atsiprašau,pamiršau parašyti kad mėsos iškočiotą blyną apkepu bevei k iki visiško iškepimo,tik po to kloju tarp tarkių.
Atsakyti
Reda
Iškepa ir taip, tik reikia kepti ant mažesnės kaitros.
Dženė
Atsakyti
Reda