Keksas su rozmarinu ir citrina

Ingredientai

    • miltai: 390 gramų
    • kepimo milteliai: 2,5 arbatinio šaukštelio
    • smulkiai pjaustytas šviežias rozmarinas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • aliejus: 180 mililitrų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 280 mililitrų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt. (galite dėti ir daugiau)
    • tarkuota, nusunkta cukinija: 450 gramų (naudojant jauną cukiniją, galima tarkuoti su žievele)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite miltus, kepimo miltelius, rozmariną bei druską.
  2. 2. Tuomet mikseriu plakite kiaušinius, kol suputoja. Įplakite cukrų, po to aliejų.
  3. 3. Įmaišykite citrinos sultis bei žievelę, sutarkuotas ir gerai nusunktas cukinijas.
  4. 4. Tada dalimis įmaišykite miltų mišinį, kas kartą gerai išmaišykite.
  5. 5. Sudėkite paruoštą tešlą į sviestų pateptą kekso formą, dėkite į iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 45 minutes, kol į pyragą įkištas ir ištrauktas medinis iešmelis išlieka sausas. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Atsiliepimai

Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)
Drėgnas morkų keksas
(13)
Varškės keksas su razinomis
(26)