Keksiukai / keksas su džiovintomis spanguolėmis

2019-04-24 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Keksiukai / keksas su džiovintomis spanguolėmis

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 120 mililitrų
    • sviestas: 120 gramų
    • džiovintos spanguolės: 50 gramų
    • juodas šokoladas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską bei cukrų. Kiaušinius išplakite, sviestą ištirpinkite bei atvėsinkite, pilkite į kiaušinių masę, įpilkite pieno, išmaišykite, kad viskas susijungtų. Tada sausus produktus suberkite į šlapius bei viską gerai išmaišykite. Šokoladą smulkiai sukapokite, sudėkite į tešlą kartu su spanguolėmis, išmaišykite.
  2. 2. Po to paruoštą tešlą paskirstykite keksiukų kepimo formoje (arba kepkite vieną keksą - mano kekso nuotrauka žemiau) bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Lepinkitės!
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Keksiukai / keksas su džiovintomis spanguolėmis
Keksiukai / keksas su džiovintomis spanguolėmis
Margas bananų keksas su riešutais
(3)
Margas keksas | Receptas
(25)
Paprastas keksas
(28)