Kepenėlės troškintos su daržovėmis balto vyno acto padaže

2019-01-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kepenėlės troškintos su daržovėmis balto vyno acto padaže

Ingredientai

    • sviestas: 25 gramų
    • augalinis aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaulienos kepenėlės: 300 gramų
    • svogūnai: 2
    • morkos: 1 (didelės)
    • saldžiosios paprikos: 1
    • baltojo vyno actas: 75 mililitrų
    • druska: pagal skonį
    • malti baltieji pipirai: pagal skonį
    • džiovintas bazilikas: žiupsnelio
    • džiovintas raudonėlis: žiupsnelio
    • makaronai (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos kepenėles nuplauname bei supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais. Keptuvėje ištirpiname sviestą sumaišytą su aliejumi. Tada iškepame kepenėles vis pavartydamos (po maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės). Kai jau kepenėlės iškepa, išimame iš keptuvės bei padedame šiltai.
  2. 2. Tuomet toje pačioje keptuvėje sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus bei riekutėmis supjaustytą morka ir maišydamos kepiname maždaug 15 minučių. Kai jau svogūnai suminkštėja bei pradedame karamelizuotis sudedame papriką supjaustytą kubeliais bei dar pakepiname kelias minutes.
  3. 3. Po to supilame vyno actą, sudedame kiaulienos kepenėles, pagardiname prieskoniais bei patroškiname, kol liks tik puse skysčio.
  4. 4. Makaronus išverdame pagal instrukcijas nurodytas ant makaronų pakuotės. Galiausiai į lėkštę dedame makaronus, ant viršaus uždedame kepenėlių ir daržovių mišinį. Patiekiame ir skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau kepenėlių receptų rasite: Kepenėlių receptai.
Kepenėlės troškintos su daržovėmis balto vyno acto padaže
Virta kepta karka orkaitėje su raugintais kopūstais
(5)
Paprasti čenakai su kiauliena
(1)