Keptuvėje kepti grybų blyneliai-kepsneliai su sūriu

2021-02-08 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepti grybų blyneliai-kepsneliai su sūriu
Miško grybai yra tikras skanumynas. Ir visai nėra svarbu, kad naudojami šaldyti, bet vis tiek fantastiški.:) 

Tikriausiai visi žino grybų receptą su grietinėle bei spirgučiais, tačiau šį kartą norėjosi kažko kito ir tas kitas puikiai pavyko. Tad noriu pasidalinti receptu. 

Ingredientai

    • miško grybai: pagal skonį (aš sunaudojau ~700-800 gramų)
    • kiaušiniai: 4
    • fermentinis sūris
    • dvogūnai: 0,5
    • džiovintas mairūnas
    • juodieji pipirai
    • sojos padažas
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grybus atšildykite (jeigu kaip ir aš, naudosite šaldytus).
  2. 2. Aš pati gamindama šiuos kepsniukus grybų nemaliau, o tiesiog smulkiai supjausčiau, bet ji norisi tikrai galima ir sumalti.
  3. 3. Dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite grietinę. Tada sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną bei fermentinį sūrį ir pagardinkite mairūnu, pipirais bei sojos padažu.
  4. 4. Tuomet viską sumaišykite su grybais.
  5. 5. Po to kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  6. 6. Tokie tamsi blynelių spalva labai dera su paskrudintomis bulvėmis ir adžikos padažu. Lėkštėje gaunasi nuostabi spalvų paletė, o ir skonis puikus. Pasilepinkite!
  7. grybų blyneliai - kepsneliai su sūriu
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau grybų receptų rasite: Grybų patiekalai.