tarkuotas kietasis sūris: kelių saujų (jei norisi)
prieskoniai pagal skonį (naudota druska ir žolelių mišinys)
aliejus (kepimui)
vanduo: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaulienos kumpį supjaustome norimo dydžio kubeliais, pabarstome prieskoniais. Pusžiedžiais supjaustome svogūną. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus bei lengvai apkepame mėsą kartu su svogūnu – šitaip orkaitėje mėsa iki galo išsitroškins greičiau.
2. Supjaustome daržoves.
3. Tuomet į indelius sluoksniuojame mėsą bei daržoves. Tvarka – kaip jau širdis geidžia. Aš pati pradėjau nuo saliero bei morkų, o po to miksavau likusias daržoves ir mėsą;
4. Tada į kiekvieną indelį įpilame po šlakelį vandens bei uždengiame. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa baigs troškintis, o daržovės suminkštės. Prieš baigiant kepti, jei norisi, galite pabarstyti sūriu. Baigus kepti, pagardiname šviežiu baziliku. Skanaujame!