1. Iš pradžių mėsytę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Svogūną - pusžiežiais bei sudėkite į indą su mėsa. Dėkite lauro lapus.
2. Tada berkite pipirų ir muskato riešuto. Pomidorų padažą sumaišykite su brendžiu bei užpilkite ant mėsos su prieskoniais. Išmaišykite bei gerai su rankomis išmaigykite. Palikite marinuotis mažiausiai 12 valandų.
3. Kad mėsa nesigautų labai sausa, druskos berkite prieš bebaigiant jai kepti, bet, kadangi šiuo atveju naudojame sprandinę, galima berti ir prieš kepant arba į marinatą. Kepkite ant žarijų (jei nėra galimybės, galite kepti ir orkaitėje), kol pilnai iškeps. Skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.