Kiaušinių lietiniai su krevetėmis

2020-08-20 Autorius oSkanu.lt

Kiaušinių lietiniai su krevetėmis

Ingredientai

    • virtų krevečių (išgliaudytų): 100 gramų
    • kiaušinių: 4
    • svogūnų: 1
    • krakmolo: 1 šaukšto
    • vištienos sultinio: 0,5 stiklinės
    • raudono sauso vyno: 3 šaukštų
    • augalinio aliejaus: 4 šaukštų
    • druskos: pagal skonį
    • pipirų: pagal skonį
    • žalumynų: pagal skonį (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia krevetes sumaišome su smulkiai supjaustytu svogūnu, vynu, druska ir pipirais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  3. keptuvėje įkaitinamas aliejus
  4. 3. Iš kiaušinių ir trupučio vandens pasigaminame plakinį, iš jo iškepame maždaug 10 plonyčių lietinių blynelių.
  5. 4. Po to į kiekvieną blynelį įvyniojame pasigaminto krevečių įdaro.
  6. 5. Pagamintus blynelius vandens vonelėje verdame maždaug 15 minučių.
  7. 6. Vištienos sultinį užviriname, į jį supilame nedideliame vandens kiekyje ištirpintą krakmolą, dar kartą leidžiame užvirti.
  8. 7. Prieš patiekdami blynelius, juos apliejame vištienos sultiniu ir papuošiame žalumynais. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietiniai.

Atsiliepimai

Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
(5)
Tailandietiškai ruoštos krevetės pagal Beatą
(3)
Takai su krevetėmis ir mango salsa
(3)
Makaronai - spagečiai su jūros gėrybėmis ir pomidorais
(7)