Senas geras ir laiko patikrintas varškės gamybos būdas. Gaminu šitaip jau metai iš metų ir niekada nenusiviliu. Aišku visada atrodo, kad nueiti į parduotuvę ir nusipirkti yra lengviau, bet savo pasigamintą valgyti visada daug mieliau. :)
Ingredientai
5% riebumo šaltibarščiams skirtas kefyras
marlės gabaliukas
Recepto paruošimas
1. Grįžę iš parduotuvės kefyrą iš karto dėkite į šaldiklį.
2. Kitą dieną išimkite iš pakuotės bei įvyniokite į marlės gabaliuką (aš jį perlenkiau keturis kartus).
3. Suraskite vietą, kur galėtumėte pakabinti, bei po apačia pakiškite dubenį. Palikite parai.
4. Tuomet belieka išimti varškytę. Kaip ją panaudosite – spręsti Jums. Skanaus!