Kokosinis "Selga" sausainių pyragas

2018-01-26 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Kokosinis "Selga" sausainių pyragas
Man tai vienas tobuliausių sausainių pyragų prie kavos ar arbatos. Puikiai pavyksta ir niekada nenuvilia. Būtinai pamėginkite. Nepatiks tik tiems, kas apskritai nevalgo kokosų. :)

Ingredientai

    • "Selga" sausainiai: 36 vnt.
    • saldintas sutirštintas kondensuotas pienas: 1 skardinės
    • 36% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų (naudota "Elmlea" double)
    • citrinos sultys: iš 2 vnt.
    • kokoso drožlės: pagal skonį
    • juodas šokoladas: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grietinėlę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis pilame į dubenį bei plakame mikseriu maždaug 5 minutes, kol kremas taps tirštas.
  2. 2. Tuomet į paruoštą kremą suberiame kokoso drožles, išmaišome.
  3. 3. Tada į indą įklojame maistinę plėvelę, kad pyragas paskui gražiai atšoktų nuo kraštų.
  4. 4. Po to išdėliojame pirmą sausainių sluoksnį (gaunasi po 9 sausainius - 4 sluoksniai), juos aptepame prieš tai ištirpintu šokoladu, ant viršaus tepame sluoksnį kremo ir tai kartojame. Paskutinis sluoksnis privalo būti kremo.
  5. 5. Papuošiame pagal savo fantaziją. Skanaujame!
Kokosinis "Selga" sausainių pyragas
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Kotryna

Bene pats tobuliausias ir vertas visų didžiausių pagyrų!
Atsakyti
Imbierinis sūrio pyragas su karamele
(1)
Drėgnas ir aromatingas morkų pyragas
(24)
Drėgnas cukinijų brownie šokoladinis pyragas
(6)
Trapios tešlos obuolių pyragas
(1)