Konservuoti burokėliai sriubai

2018-08-24 Autorius Skaniausi

Konservuoti burokėliai sriubai

Ingredientai

    • burokėliai: 3 kilogramų
    • pomidorai: 3 kilogramų
    • raudonosios paprikos: 3 kilogramų
    • morkos: 2 kilogramų
    • svogūnai: 2 kilogramų
    • česnakas: 1 galvutės
    • aitriosios paprikos: 1
    • aliejus: 2 stiklinių
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • druska: 5 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupame pomidorų odelę (pirmiausia juos nuplikome su verdančiu vandeniu, po to – perliejame šaltu ir odelė lengvai lupsis). Pomidorus dedame į didelį puodą, pertriname, pilame aliejų, beriame cukrų ir druską.
  2. 2. Tuomet ten pat sudedame plonais šiaudeliais supjaustytus burokėlius (arba galima stambiai sutarkuoti), morkas, paprikas (galima supjaustyti kubeliais), svogūnus bei patroškiname maždaug 15-20 minučių.
  3. 3. Tada iš aitriosios paprikos išimame sėklas, susmulkiname ją drauge su česnakų skiltelėmis bei žeriame į puodą. Maišydamos troškiname dar kokias 5 minutes.
  4. 4. Paskui masę krauname į paruoštus stiklainiukus, užsukame dangtelius. Stiklainiukus apverčiame dugnais aukštyn, uždengiame su šiltu pledu ir palaikome taip parą. Stiklainiukus su paruoštu užpilu sriubai, laikome šaltai. Naudokite ne ilgiau, kaip pusmetį. Mėgaujamės:)
  5. 5. Pastebėjimas: Jeigu Jūs mėgstate itin aštriai, tai tuomet dedame 2-4 aitriuosius pipirus beir daugiau česnako. O jeigu mėgstate ir labai rūgščiai, tai galima pabaigoje virimo įpilti 50-100 ml acto (kaip sakoma skoniui draugų nėra).

Valentina

Aš tokius burokėlius darau jau keli metai, tai jie pas mus yra mėgstamiausi. Su obuolių sultimis jau atsibodę. Labai skanūs.
Atsakyti

Vitalija

Tikrai labai skanūs burokėliai žiemai, tik aš nededu paprikos. Šįmet jau gaminau ir dar gaminsiu - visi labai mėgsta.
Atsakyti

Rima

Ar burokėliai virti ar žali?
Atsakyti
Tikri rusiški barščiai
(1)
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)
Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
(2)