1. Iš pradžių nulupame pomidorų odelę (pirmiausia juos nuplikome su verdančiu vandeniu, po to – perliejame šaltu ir odelė lengvai lupsis). Pomidorus dedame į didelį puodą, pertriname, pilame aliejų, beriame cukrų ir druską.
2. Tuomet ten pat sudedame plonais šiaudeliais supjaustytus burokėlius (arba galima stambiai sutarkuoti), morkas, paprikas (galima supjaustyti kubeliais), svogūnus bei patroškiname maždaug 15-20 minučių.
3. Tada iš aitriosios paprikos išimame sėklas, susmulkiname ją drauge su česnakų skiltelėmis bei žeriame į puodą. Maišydamos troškiname dar kokias 5 minutes.
4. Paskui masę krauname į paruoštus stiklainiukus, užsukame dangtelius. Stiklainiukus apverčiame dugnais aukštyn, uždengiame su šiltu pledu ir palaikome taip parą. Stiklainiukus su paruoštu užpilu sriubai, laikome šaltai. Naudokite ne ilgiau, kaip pusmetį. Mėgaujamės:)
5. Pastebėjimas: Jeigu Jūs mėgstate itin aštriai, tai tuomet dedame 2-4 aitriuosius pipirus beir daugiau česnako. O jeigu mėgstate ir labai rūgščiai, tai galima pabaigoje virimo įpilti 50-100 ml acto (kaip sakoma skoniui draugų nėra).
Virginija Stasyšina
Atsakyti
Valentina
Atsakyti
Adele Jonaitiene
Atsakyti
Magda
Atsakyti
Vitalija
Atsakyti
Rima
Atsakyti