Puikiai pavykstanti pomidorinė ryžių sriuba su vištiena. Visai nedaug ingredientų, o skonis gaunasi puikus. Švelniai rūgštus pomidorų skonis puikiai dera su švelniu vištienos skoniu, o ryžiai suteikia sriubai sotumo. Šis receptas yra paprastas ir ekonomiškas, tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos filė galima pakeisti vištienos šlaunelėmis ar kalakutienos file, jei norite kitokio skonio.
- Vietoje baltųjų ryžių galima naudoti ruduosius ryžius ar perlines kruopas, bet tuomet reikėtų ilginti virimo laiką.
- Šviežius pomidorus galima pakeisti 400 g konservuotais pomidorais arba 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos, sumaišytos su 100 ml vandens.
- Jei neturite krapų, galite naudoti petražoles arba kalendrą.
- Skonį galima praturtinti pridedant 1 česnako skiltelę ar 1 valgomąjį šaukštą sviesto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad sriuba būtų tirštesnė, galite dalį bulvių sutrinti. Jei norite ryškesnio pomidorų skonio, pomidorus galite kepinti keptuvėje 2-3 minutes prieš dedant į sriubą. Vištienos filė geriausia supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad ji tolygiai išvirtų. Patiekiant galima pagardinti grietine arba smulkintais žalumynais. Sriuba dar skanesnė kitą dieną, kai skoniai geriau susijungia.
To ma ma
Atsakyti
Aaa
Kristina
Atsakyti