Ryžių pomidorinė su vištiena, morkomis ir bulvėmis

2025-03-20 Autorius oSkanu.lt

Ryžių pomidorinė su vištiena, morkomis ir bulvėmis
Puikiai pavykstanti pomidorinė ryžių sriuba su vištiena. Visai nedaug ingredientų, o skonis gaunasi puikus. Švelniai rūgštus pomidorų skonis puikiai dera su švelniu vištienos skoniu, o ryžiai suteikia sriubai sotumo. Šis receptas yra paprastas ir ekonomiškas, tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vištienos filė galima pakeisti vištienos šlaunelėmis ar kalakutienos file, jei norite kitokio skonio. 
  • Vietoje baltųjų ryžių galima naudoti ruduosius ryžius ar perlines kruopas, bet tuomet reikėtų ilginti virimo laiką. 
  • Šviežius pomidorus galima pakeisti 400 g konservuotais pomidorais arba 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos, sumaišytos su 100 ml vandens. 
  • Jei neturite krapų, galite naudoti petražoles arba kalendrą. 
  • Skonį galima praturtinti pridedant 1 česnako skiltelę ar 1 valgomąjį šaukštą sviesto. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad sriuba būtų tirštesnė, galite dalį bulvių sutrinti. Jei norite ryškesnio pomidorų skonio, pomidorus galite kepinti keptuvėje 2-3 minutes prieš dedant į sriubą. Vištienos filė geriausia supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad ji tolygiai išvirtų. Patiekiant galima pagardinti grietine arba smulkintais žalumynais. Sriuba dar skanesnė kitą dieną, kai skoniai geriau susijungia. 

Ingredientai

    • vištienos filė: 1
    • ryžiai: 100 gramų (nevirti)
    • bulvės: 2 (didelės)
    • morkos: 1
    • sunokę pomidorai: 2 (dideli)
    • druska
    • pipirai
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užkaičiame puodą su vandeniu, kai užverda suberiame druską, pipirus bei sudedame gabalėliais supjaustytą vištienos file.
  2. 2. Kai vanduo užverda - supilame ryžius.
  3. 3. Tuomet nuskutame bulves bei morkas, bulves smulkiai supjaustome, morkas sutarkuojame ir beriame į puodą, pamaišome. Leidžiame sriubai virti ant silpnos ugnies.
  4. 4. Tuo tarpu nulupame odelę pomidorams bei juos susmulkiname, suverčiame į sriubą, paverdame dar maždaug kelias minutes, suberiame susmulkintus krapus ir viskas.
  5. 5. Dar galima 10 minučių palikti pastovėti, kad skoniai labiau "susidraugautų. Skanaus!
Ryžių pomidorinė su vištiena, morkomis ir bulvėmis

To ma ma

Naudingas
(3)
Sriuba nieko, bet čia ne tradicinė ryžių pomidorinė, o sriuba su pomidorais ir ryžiais.
Atsakyti

Aaa

Naudingas
(0)
Nieks ir nerašo kad tradicinė

Kristina

Naudingas
(0)
Ačiū už tokį paprastą ir, tikiuos, skanų receptą. Sriuba tuoj išvirs, o ragausim, kai norėsime valgyti :)
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais
(4)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)
Miso sriuba su tofu
(2)