Šaltas žiemos vakaras tampa jaukesnis, kai namuose sklinda gardžios sriubos aromatas. Kreminė antienos ir žirnių sriuba – tai tikras atradimas tiems, kas ieško sodraus skonio ir maistingo patiekalo viename dubenyje. Ši sriuba yra tobulas balansas tarp švelnaus žirnių kremo ir ypatingos antienos mėsos tekstūros, kuri suteikia patiekalui charakterį ir išskirtinumą.
Sriuba užtruks šiek tiek jei ir antieną kepsite ir sriubą virsite, bet... Ji verta to laiko. Pasimėgaukim, nes kada jei ne dabar tokias sočias sriubas valgyti?
Galimos ingredientų alternatyvos
Antienos kulšeles galima pakeisti
vištienos šlaunelėmis arba kalakutienos mėsa, nors skonis nebus toks intensyvus ir sodrus. Skaldytus žirnius galima pakeisti sveikais žaliais žirniais, tačiau tuomet reikės ilgesnio virimo laiko. Vietoje vištienos sultinio galima naudoti daržovių, jautienos arba namų gamybos kaulų sultinį. Jei norite aštresnio skonio, čili pipirų dribsnius galima pakeisti kajenų pipirais arba šviežiais smulkintais aitriaisiais pipirais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausi rezultatai pasiekiami, kai antiena kepama orkaitėje iki traškios odos, o tada nuimama nuo kaulų ir sutrinama šakute. Jei norite tirštos sriubos tekstūros, bet neturite trintuvo, dalį žirnių galite sugrūsti su bulvėmis. Sriuba dar skanesnė kitą dieną, kai visi skoniai susiguli. Patiekite su traškia namine duona arba skrebučiais, kad būtų tobulas derinys.
Atsakinėjama į Komentarą