Kreminė antienos ir žirnių Sriuba

2025-03-04 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kreminė antienos ir žirnių Sriuba
Šaltas žiemos vakaras tampa jaukesnis, kai namuose sklinda gardžios sriubos aromatas. Kreminė antienos ir žirnių sriuba – tai tikras atradimas tiems, kas ieško sodraus skonio ir maistingo patiekalo viename dubenyje. Ši sriuba yra tobulas balansas tarp švelnaus žirnių kremo ir ypatingos antienos mėsos tekstūros, kuri suteikia patiekalui charakterį ir išskirtinumą. 

Sriuba užtruks šiek tiek jei ir antieną kepsite ir sriubą virsite, bet... Ji verta to laiko. Pasimėgaukim, nes kada jei ne dabar tokias sočias sriubas valgyti? 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Antienos kulšeles galima pakeisti vištienos šlaunelėmis arba kalakutienos mėsa, nors skonis nebus toks intensyvus ir sodrus. Skaldytus žirnius galima pakeisti sveikais žaliais žirniais, tačiau tuomet reikės ilgesnio virimo laiko. Vietoje vištienos sultinio galima naudoti daržovių, jautienos arba namų gamybos kaulų sultinį. Jei norite aštresnio skonio, čili pipirų dribsnius galima pakeisti kajenų pipirais arba šviežiais smulkintais aitriaisiais pipirais. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausi rezultatai pasiekiami, kai antiena kepama orkaitėje iki traškios odos, o tada nuimama nuo kaulų ir sutrinama šakute. Jei norite tirštos sriubos tekstūros, bet neturite trintuvo, dalį žirnių galite sugrūsti su bulvėmis. Sriuba dar skanesnė kitą dieną, kai visi skoniai susiguli. Patiekite su traškia namine duona arba skrebučiais, kad būtų tobulas derinys. 

Ingredientai

    • Antienos kulšelės: 2 vnt. 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Kario prieskoniai: 1 šaukštelis 
    • Skaldyti žirniai (išmirkyti): 1 stiklinė 
    • Bulvės (didelės): 2 vnt. 
    • Morkos: 2 vnt. 
    • Svogūnas: 1 vnt. 
    • Česnako skiltelės: 2 vnt. 
    • Vištienos sultinys: 2 litrai 
    • Čili pipirų dribsniai: žiupsnelis (nebūtina) 
    • Aliejus: šiek tiek kepimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškite antieną – kulšeles įtrinate druska, šviežiai maltais pipirais ir kario prieskoniais, tolygiai paskirstydami prieskonius ant viso mėsos paviršiaus.
  2. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir dėkite paruoštas antienos kulšeles į kepimo skardą.
  3. 3. Kepkite antieną apie 45 minutes, kol oda taps traški, o mėsa – švelni ir lengvai atsiskirianti nuo kaulo.
  4. 4. Tuo metu, kol kepa antiena, pradėsite ruošti sriubos pagrindą – į didesnį puodą įpilkite vištienos sultinį ir užvirkite.
  5. 5. Pavirusį sultinį papildysite anksčiau išmirkytais skaldytais žirniais. Jeigu naudojate sveikus žirnius, mirkymo laikas turėtų būti ilgesnis – ne mažiau kaip 8 valandos.
  6. 6. Kol žirniai verda, paruošite daržoves – morkas supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai sukapokite, o bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  7. 7. Įkaitinę keptuvę su trupučiu aliejaus, apkepinsite paruoštas daržoves – pirmiausia svogūnus, kol jie taps peršviečiami, tada pridėsite morkas ir bulves.
  8. 8. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, įdėsite smulkintą česnaką ir pakepinsite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
  9. 9. Pakepintas daržoves subersite į puodą su verdančiais žirniais ir sultiniu, viską gerai išmaišysite.
  10. 10. Sriuba virs ant vidutinės ugnies dar apie 20-25 minutes, kol žirniai ir daržovės bus visiškai minkšti.
  11. 11. Pagardinsite sriubą druska ir pipirais pagal savo skonį.
  12. 12. Panaudodami rankinį blenderį, sutrinsite sriubą iki norimo tirštumo – galite palikti šiek tiek tekstūros arba išgauti visiškai kreminę konsistenciją.
  13. 13. Iškepusią antieną išimsite iš orkaitės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.
  14. 14. Atvėsusios antienos mėsą atskirsite nuo kaulų ir šakutės pagalba suplėšysite į nedidelius gabalėlius.
  15. 15. Paruoštą sriubą išpilstysite į dubenėlius, ant viršaus uždėsite suplėšytos antienos mėsos ir, jei mėgstate aštresnius patiekalus, pabarstykite čili pipirų dribsniais.

Atsakinėjama į Komentarą

Barščiai su ravioliais
(1)
Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)
Skani žuvienė iš karpio galvos
(3)