Tiršta pupelių ir perlinių kruopų sriuba su morkomis

2023-08-25 Autorius Pietų stalas

Tiršta pupelių ir perlinių kruopų sriuba su morkomis
Šią sriubą galite virti iš raudonųjų arba baltųjų pupelių - nuo to priklausys galutinė sriubos spalva. Aš pati verda iš raudonųjų. Beje, originaliame recepte rekomenduojama išvirtas pupeles sutrinti, kad liktų matomos tik kruopos, bet kadangi mano šeimoje ne visi mėgsta trintas sriubas, tai mums skaniau būna palikti visus ingredientus matomus. :)

Ingredientai

    • raudonųjų pupelių: 150 gramų
    • perlinių kruopų: 150 gramų
    • morkų: 2
    • salierų: 2
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • pomidorų: 1
    • pomidorų tyrės: 100 mililitrų
    • lauro lapų: 2
    • šalavijo: 5 lapelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • daržovių sultinio: 1 litro
    • tyro alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pupeles ir kruopas užmerkite vandenyje visai nakčiai, kad išbrinktų.
  2. 2. Po to išbrinkusias pupeles sudėkite į didelį puodą, užpilkite 2 litrais vandens ir užvirkite.
  3. 3. Kai užvirs, įdėkite nesmulkintas česnako skilteles, pusiau perpjautą pomidorą, šalavijo lapelius ir virkite maždaug 30-40 minučių.
  4. 4. Baigiant virti pasūdykite.
  5. 5. Išvirusias pupeles nusunkite (pasilikite pusė stiklinės nuoviro), pašalinkite česnako, pomidoro ir šalavijo likučius.
  6. 6. Morkas, svogūnus ir salierus supjaustykite mažais kubeliais.
  7. 7. Tame pačiame puode, kuriame virė pupelės, įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite daržoves, kol suminkštės.
  8. 8. Tuomet suberkite išbrinkintas kruopas ir jas pakepinkite maždaug 5 minutes.
  9. 9. Viską užpilkite karštu daržovių sultiniu ir virkite maždaug 15 minučių.
  10. 10. Kruopoms išvirus supilkite pupeles su nuoviru ir pomidorų tyrę. Įmeskite lauro lapus, druskos, pipirų ir dar pavirkite maždaug 10-15 minučių.
  11. 11. Patiekite ir skanaukite!
  12. 12. Patarimas: Pomidorų tyrę galite naudoti pirktinę (bet bus ne tiek skanu, bent jau mano nuomone), galite patys pasigaminti namuose (jei turite laiko), arba aš dariau taip - kelis konservuotus savo sultyse pomidorus sutryniau blenderiu, įpyliau šiek tiek sulčių iš skardinės, pridėjau druskos, pipirų, ir - jei trūksta aštrumo - šaukštelį pomidorų padažo.

Atsakinėjama į Komentarą

Barščiai su ravioliais
(1)
Trinta bulvių sriuba veganiškai
(1)
Keptų pomidorų ir pupelių sriuba su ančiuviais
(1)
Skani žuvienė iš karpio galvos
(3)