Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba

2017-12-07 Autorius Šokiai virtuvėje

Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba

Ingredientai

    • kopūstai: ~800 gramų
    • moliūgai: ~850 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 5 skiltelių
    • druska
    • persiladas
    • grietinėlė: 300 mililitrų (naudota 12% riebumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustykite moliūgą ir kopūstą. Tada morkas, svogūną supjaustykite (arba sublenderiuokite iki kokoso drožlių dydžio).
  2. 2. Tuomet į užvirintą vandenį sudėkite daržoves. Jei svogūną bei morkas susmulkinote blenderiu, tada jas į puodą dėkite vėliau, virimo laikui jau einant į pabaigą. Virkite, kol daržovės suminkštės, man tam prireikė maždaug 25 minučių.
  3. 3. Išvirus daržovėms nupilkite maždaug trečdalį vandens. Puodą nuimkite nuo ugnies, viską sublenderiuokite, kol nebelieka gumuliukų. Po to įspauskite česnakus, suberkite prieskonius, supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite bei dar kelias minutes pakaitinkite. Ragaukite, žiūrėkite ar užtenka prieskonių ir skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)
Tiršta grybų sriuba su bulvėmis
(1)
Minestrone - itališka daržovių sriuba
(1)
Antienos sriuba su juodosiomis pupelėmis ir makaronais
(2)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)