1. Iš pradžių storadugniame puode įkaitinkite gabaliuką sviesto ir šiek tiek pakepinkite susmulkintą svogūną, porą, sutarkuotą morką bei pastarnoką (aš jo nedėjau).
2. Tuomet ten pat suberkkite švariai nuplautus ir pasmulkintus pievagrybius (jeigu mažesni - smulkinti nereikia).
3. Viską vis pamaišydamos šiek tiek patroškinkite.
4. Tada puodo turinį užpilkite sultiniu bei užvirkite.
5. Sriubai užvirus, suberkite kubeliais supjaustytas bulves bei virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol bulvės suminkštės.
6. Bulvėms išvirus, sudėkite ir rūgštynes.
7. Puodo turinį iškoškite, tirštimą sutrinkite elektriniu trintuvu. Užpilkite nukoštu skysčiu (tirštumą reguliuokite pagal skonį) ir dar kartą užvirkite.
8. Pavirkite dar keletą minučių, pagal savo skonį pagardinkite druska ir nukaiskite.
9. Po to sriubą supilstykite į lėkštes, įdėkite gabaliuką virto kiaušinio, pasmulkintos rūkytos lašišos ir užberkite smulkiai sukapotų svogūnų laiškų bei maltų pipirų.
10. Patiekite su skrudinta balta duona. Ideali sriuba šaltomis dienomis ir ne tik. Skanaus!