Kreminiu sūreliu įdaryta vištienos krūtinėlė orkaitėje

2018-02-22 Autorius Duok druskos

Kreminiu sūreliu įdaryta vištienos krūtinėlė orkaitėje

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 4 gabalų
    • pomidorai: 2 (pjaustyti plonais griežinėliais)
    • "Philadelphia" sūris: 150 gramų
    • juodosios alyvuogės: 2 šaukštų (smulkintos)
    • Provanso žolelės: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės (trinta)
    • druska
    • pipirai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet šaukštu pertriname kreminį sūrį kartu su sukapotomis alyvuogėmis, sutrintu česnaku bei beveik visomis žolelėmis. Jei alyvuogės ne itin sūrios, įdarą pasūdome bei pagardiname pipirais.
  3. 3. Tada vištienos krūtinėles nuplauname bei gerai nusausiname virtuviniu popieriumi. Po to aštraus peilio galu kiekvieno gabaliuko šone įpjauname kišenę su kiek galima mažesne anga, prikemšame sūrio įdaru bei užspaudžiame angą. Surišti nėra būtina, nes kepimo laikas ne toks ilgas, kad sūris spėtų išbėgti.
  4. 4. Paskui paruoštą vištieną dedame į aliejumi pateptą kepimo formą, pagardiname druska ir pipirais. Ant kiekvieno gabalo dedame po tris pomidoro griežinėlius, pabarstome likusiomis prieskoninėmis žolelėmis bei pašlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaujame! Rekomenduojame valgyti su bulvių koše, čia ji labai tinka.
Čimičangos - orkaitėje kepti buritai su vištiena
(2)
Vištienos užkepėlė su daržovėmis
(75)
Kijevo kotletai iš faršo
(1)