1. Iš pradžių lašinių odelę nuvalykite peiliu, po to juos nuplaukite bei nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
2. Tuomet supjaustykite lašinius gabaliukais, maždaug 5×5 centimetrų dydžio. Gabaliukai gali būti bet kokie, tik svarbiausia, kad nebūtų per dideli.
3. Darykite sūrymą: Į puodą pilkite šiltą vandenį, dėkite į jį druskos (su kaupu), lauro lapus bei pipiro žirnelius (juoduosius ir kvapiuosius). Kruopščiai išmaišykite, užvirinkite ir virkite maždaug 3-4 minutes.
4. Palikite sūrymą kol visiškai atvės.
5. Patarimas: Druskos kiekį sūryme visada galite patikrinti - į vandenį įleidus nevirtą kiaušinį, jis plaukioja: tai reiškia, kad druskos pakanka.
10. Iš atvėsusio sūrymo išimkite lauro lapelius, dėkite juos tarp lašinių gabaliukų.
11. Užpilkite viską atvėsusiu sūrymu: jis turi visiškai padengti gabaliukus.
12. Jeigu jūs sūdėte ne stiklainyje, tai uždengiame lėkšte ir prislegiame.
13. Palikite kambario temperatūroje 2-3 paras. O po to padėkite 2-3 dienoms į šaldytuvą.
14. Po to išimkite lašinius iš sūrymo, nusausinkite bei skanaukite. Likučius supakuokite į maišelius, maistinę plėvelę ir foliją, laikykite šaldymo kameroje. Skanaus!
15. Rekomendacija: Daugiau lašinių receptų rasite: Lašinių receptai.