Kengūrienos tataki su ponzu padažu

2023-10-12 Autorius oSkanu.lt

Kengūrienos tataki su ponzu padažu
Pastaruoju metu labai patraukė ant itin egzotiškų patiekalų. Visai neseniai gaminau strutienos kepsnius, o vakar kengūrieną, įdomu ką atneš ateitis. Šią mėsą vėl sugebėjau atrasti LIDL prekybos centre, pataisykite jei klystu, bet nieko panašaus kitur Lietuvoje nemačiau, kad būtų galima įsigytu.

O šiaip jeigu reikėtų pasirinkti, kuri mėsa iš šių dviejų skanesnė, tai tikrai negalėčiau pasakyti. Abi itin skirtingos, bet tuo pačiu ir labai įdomios. Kengūriena gal kiek liesesnė, ir ją gali būti sunkiau paruošti, norint, kad nesigautų guminė. Būtent dėl to gamindama šį tataki mėsą kepiau vos po 30 sekundžių iš abiejų pusių. Šį tatakį dar sukombinavau su ponzu padau ir marinuotų svogūnų pagardu - gavosi fantastiškai skanus patiekalas. Receptas visu Jūsų dėmesiui jau dabar, imkitė ir gaminkite.

Ingredientai

    • kengūrienos kepsniai: 300 gramų
    • obuolių sultys: 300 mililitrų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • svogūnai: 1
    • imbieras: gabaliuko
    • sojos padažas: 25 mililitrų
    • ryžių actas: 50 mililitrų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • ridikėliai: šiek tiek (patiekimui)
    • laiškinis česnakas: šiek tiek (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolių sultis sumaišykite su stambiai pjaustytu imbieru ir viena česnako skiltele.
  2. 2. Pasiruoštame marinate marinuokite kengūrieną maždaug 20-30 minučių.⁠
  3. 3. Tada atskirame inde sumaišykite sojos padažą, ryžių actą ir citrinos sultis. ⁠
  4. 4. Pusę gauto padažo sumaišykite su susmulkintu svogūnu ir susmulkinta česnako skiltele.
  5. 5. Palikite marinuotis mažiausiai 15 minučių.⁠
  6. 6. Kengūrieną nusausinkite, pagardinkite druska ir pipirais. ⁠
  7. 7. Keptuvę įkaitinkite iki maksimalios kaitros, pilkite šlakelį kepimo aliejaus ir apkepkite kengūrieną iš abiejų pusių po 30 sekundžių.⁠
  8. 8. Apkeptą mėsą suvyniokite į foliją ir palaikykite maždaug 10 minučių.
  9. 9. Tuomet išvyniokite ir supjaustykite 3-4 milimetrų storio griežinėliais.⁠
  10. 10. Mėsos griežinėlius patiekite lėkštėje, apšlakstykite padažu, ant viršaus uždėkite marinuotų svogūnų, smulkintų laiškinių česnakų ir ridikėlių griežinėlių. Skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Kiaulienos sprandinės troškinys su kopūstais ir grybais
(5)
Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis
(58)
Orkaitėje kepta avienos kulšis su padažu prie avienos
(3)
Keptas šoninės vyniotinis Kalėdoms
(15)
Troškinta aviena su kopūstais
(1)