1. Pradžioje baklažaną nulupame, išilgai supjaustome plonomis riekelėmis bei apkepiname keptuvėje ant aliejaus. Iškeptus gabaliukus dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
2. Tuomet paruošiame pomidorų padažą. Svogūnus supjaustome nedideliais gabaliukais arba pusžiedžiais bei truputį apkepiname su šlakeliu aliejaus. Įdedame smulkiai sukapotas 2 česnako skilteles, po vienos minutės sukrečiame konservuotus susmulkintus pomidorus su visomis sultimis. Keletą minučių padažą pakaitiname, įberiame druskos, pipirų, o kas mėgsta aštriau, galima įdėti ir čili pipiriuko. Galiausiai padažą nuimame nuo ugnies bei į jį suberiame smulkiai sukapotus šviežio baziliko lapelius (galima naudoti ir džiovintus bazilikus).
3. Tada atskirai pasiruošiame grietinės padažą. Į nedidelį indą įdedame sviestą bei pakaitiname, kol ištirps. Įberiame druskos, pipirų bei maltos paprikos. Įdedame grietinės, gerai išmaišome bei pakaitiname iki virimo. Jei padažas per tirštas, įpilame truputį vandens. Po to indą nuimame nuo ugnies bei į padažą įspausdžiame česnako skiltelę.
4. Formuojame lazaniją. Į kepimo indą pilame truputį grietinės padažo, dedame lazanijos lakštą. Ant jo uždedame kelias kepto baklažano riekeles bei užpilame porą šaukštų grietinės padažo. Vėl dedame lazanijos lakštą, o ant jo kelis šaukštus paruošto pomidorų-svogūnų padažo. Ir tokiu principu suformuojame visą lazaniją. Ant viršutinio lazanijos lakšto užpilame likusį grietinės padažą bei užbarstome sutarkuoto kietojo sūrio. Kepimo formą su lazanija dedame į įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių. Skanaujame!
Jolita
Būtina pavirti lakštus. Nes gavosi lakstai žali, tik sukieteje.
Atsakyti
Jolita
Atsakyti