Ši sriuba yra labai gardi, ypač pamėgta mano vyro. Neseniai ja pavaišinau ir savo drauges, jos ją labai išgyrė, tai nusprendžiau Leningrado agurkinės sriubos receptu pasidalinti ir su Jumis. Būtinai išmėginkite.:)
1. Iš pradžių perlines kruopas nuplauname, sudedame į vandenį ir užkaičiame virti. Į puodą įberiame druskos ir įdedame lauro lapelius. Kruopas verdame tol, kol jos beveik suminkštės.
2. Per tą laiką pasiruošiame likusias daržoves - svogūną smulkiai supjaustome/sukapojame, morką ir raugintus agurkus stambiai sutarkuojame.
4. Svogūną bei morką apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kai jau daržovės bus minkštos, tuomet jas sudedame į puodą.
5. Ten pat sudedame sutarkuotus raugintus agurkus. Įberiame pipirų bei dar paverdame keletą minučių. Skanaus!
6. Pastebėjimas: Aš pati įprastai dar palieku uždengtą puodą ir leidžiu sriubai mažiausiai 30 minučių "pailsėti". Taip pat esu girdėjusi, kad kiti virdami šią sriubą įdeda porą šaukštų pomidorų padažo, bet čia jau matyt skonio reikalas, mums to visai nereikia.
7. Pastebėjimas: Šią sriubą labai skanu patiekti su grietine.
8. Pastebėjimas: Taip pat į šią sriubą galima įdėti inkstukų, kitus radau, kad Leningrado sriuba būtinai turi būti gaminama su inkstais, bet mes gaminame be jos.
Regina
Tai skaniausia sriuba nuo vaikystės . Tai visai lietuviška sriuba , kuriai būtini inkstai ir agurkai , pjaustyti kubeliais turi būti pakepinami - pasklinda toks aromatas ... pabandykit. O rusiškai agurkinei deda dar " sasiskų " ir būtinai pomidorų padažo
Atsakyti
Arvydas
Agurkienė be agurkų skysčio dapylimo į sriuba, tai tik pusė virimo eigos
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Arvydas
Atsakyti