1. Iš pradžių pašildome sultinį. Nuplauname bei nuvarviname lęšius. Svogūnus bei morkas supjaustome maždaug vieno centimetro gabaliukais. Dešreles supjaustome maždaug 0,5 centimetro storio griežinėliais. Dideliame sunkiame prikaistuvyje ant vidutinio kaitrumo ugnies pakaitiname aliejų.
2. Tuomet į įkaitintą aliejų sudedame dešreles bei pakepame, kol apskrus (maždaug 2 minutes). Išgriebiame dešreles ant popierinio rankšluosčio.
3. Tada į riebalus sudedame svogūnus bei morkas, pakepiname, kol suminkštės - maždaug 10 minučių.
4. Po to suberiame česnaką, sukrečiame pomidorų pastą bei sumažinusios ugnį ir maišydamos pakaitiname maždaug vieną minutę.
5. Suberiame lęšius, padidiname ugnį iki vidutinės, dedame atgal dešreles ir pamaišydamos pakaitiname pora minučių, kol lęšiai dailiai apsivels riebalais bei daržovėmis.
6. Supilame sultinį, suberiame čiobrelius, sudedame lauro lapus, pridengiame, užverdame bei verdame, kol lęšiai suminkštės (maždaug 40 minučių).
7. Paskui pagardiname druska bei pipirais pagal savo skonį. Patiekiame su skrebučiais (galima ir be jų). Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau lęšių sriubų receptų rasite: Lęšiu sriubos.