1. Nustatykite 150°C temperatūrą orkaitėje. Aliejumi įtrinkite avieną. Užberkite druskos ir pipirų.
2. Į dvi kepimo skardas paskirstykite svogūnus, česnaką, čiobrelius ir rozmariną. Į kiekvieną iš jų sudėkite po 4 avies blauzdas. Supilkite po 1 1/2 puodelio (375ml) į abi skardas ir sandariai uždenkite jas folija.
3. Kepkite avieną orkaitėje 3 valandas arba kol mėsa visiškai suminkštės. Tada padidinkite temperatūrą iki 250°C. Nuimkite foliją, apverskite avieną ir kepkite dar 20 minučių arba kol mėsa smarkiai karamelizuosis.
4. Perdėkite avieną į lėkštę. Uždenkite ją ir padėkite į šalį. Į atskirą indelį supilkite visą kepimo skystį su svogūnais ir česnaku. Palaukite, kol daržovių likučiai nusės ir šaukštu nugriebkite kiek galima daugiau riebalų.
5. Kepimo skystį supilkite į didžiulį puodą. Sudėkite citrinos žievelę, supilkite sultis ir virkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite salotų lapus ir maišydami virkite dar 3 minutes. Galite įberti druskos ir pipirų.
6. Perdėkite salotų lapus į lėkštę, o ant jų sudėkite avieną, česnaką ir svogūnus. Apšlakstykite viską daržovių nuoviru, o likutį patiekite šalia patiekalo.