Lėtai kepta avies blauzda su salotų lapais

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Lėtai kepta avies blauzda su salotų lapais

Ingredientai

    • 8 x 300 g išpjaustytos avies blauzdos
    • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
    • 2 supjaustyti svogūnai
    • 2 česnako galvos
    • 15 g čiobrelių
    • 10 g šviežio rozmarino
    • 3 puodeliai (750ml) sauso baltojo vyno
    • 1-os citrinos žievelė ir sultys
    • 3 pluošteliai supjaustytų salotų lapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nustatykite 150°C temperatūrą orkaitėje. Aliejumi įtrinkite avieną. Užberkite druskos ir pipirų.
  2. 2. Į dvi kepimo skardas paskirstykite svogūnus, česnaką, čiobrelius ir rozmariną. Į kiekvieną iš jų sudėkite po 4 avies blauzdas. Supilkite po 1 1/2 puodelio (375ml) į abi skardas ir sandariai uždenkite jas folija.
  3. 3. Kepkite avieną orkaitėje 3 valandas arba kol mėsa visiškai suminkštės. Tada padidinkite temperatūrą iki 250°C. Nuimkite foliją, apverskite avieną ir kepkite dar 20 minučių arba kol mėsa smarkiai karamelizuosis.
  4. 4. Perdėkite avieną į lėkštę. Uždenkite ją ir padėkite į šalį. Į atskirą indelį supilkite visą kepimo skystį su svogūnais ir česnaku. Palaukite, kol daržovių likučiai nusės ir šaukštu nugriebkite kiek galima daugiau riebalų.
  5. 5. Kepimo skystį supilkite į didžiulį puodą. Sudėkite citrinos žievelę, supilkite sultis ir virkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite salotų lapus ir maišydami virkite dar 3 minutes. Galite įberti druskos ir pipirų.
  6. 6. Perdėkite salotų lapus į lėkštę, o ant jų sudėkite avieną, česnaką ir svogūnus. Apšlakstykite viską daržovių nuoviru, o likutį patiekite šalia patiekalo.
Tikri čeburekai su mėsa
(33)
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
(2)
Salotos su aviena
(1)
Maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo - grietinės padaže
(27)