Lėtai kepta avies blauzda su salotų lapais

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Lėtai kepta avies blauzda su salotų lapais

Ingredientai

    • 8 x 300 g išpjaustytos avies blauzdos
    • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
    • 2 supjaustyti svogūnai
    • 2 česnako galvos
    • 15 g čiobrelių
    • 10 g šviežio rozmarino
    • 3 puodeliai (750ml) sauso baltojo vyno
    • 1-os citrinos žievelė ir sultys
    • 3 pluošteliai supjaustytų salotų lapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nustatykite 150°C temperatūrą orkaitėje. Aliejumi įtrinkite avieną. Užberkite druskos ir pipirų.
  2. 2. Į dvi kepimo skardas paskirstykite svogūnus, česnaką, čiobrelius ir rozmariną. Į kiekvieną iš jų sudėkite po 4 avies blauzdas. Supilkite po 1 1/2 puodelio (375ml) į abi skardas ir sandariai uždenkite jas folija.
  3. 3. Kepkite avieną orkaitėje 3 valandas arba kol mėsa visiškai suminkštės. Tada padidinkite temperatūrą iki 250°C. Nuimkite foliją, apverskite avieną ir kepkite dar 20 minučių arba kol mėsa smarkiai karamelizuosis.
  4. 4. Perdėkite avieną į lėkštę. Uždenkite ją ir padėkite į šalį. Į atskirą indelį supilkite visą kepimo skystį su svogūnais ir česnaku. Palaukite, kol daržovių likučiai nusės ir šaukštu nugriebkite kiek galima daugiau riebalų.
  5. 5. Kepimo skystį supilkite į didžiulį puodą. Sudėkite citrinos žievelę, supilkite sultis ir virkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite salotų lapus ir maišydami virkite dar 3 minutes. Galite įberti druskos ir pipirų.
  6. 6. Perdėkite salotų lapus į lėkštę, o ant jų sudėkite avieną, česnaką ir svogūnus. Apšlakstykite viską daržovių nuoviru, o likutį patiekite šalia patiekalo.

Atsiliepimai

Veršienos troškinys "Osso buco"
(4)
Troškinta triušiena su daržovėmis
(2)
Tikri čeburekai su mėsa
(33)
Kotletai su pievagrybiais ir sūriu
(5)
Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai su sūriu, kepti orkaitėje
(19)