1. Pradžioje dideliame puode užkaičiame vandenį. Kai vanduo užvirs, pasūdome jį, dedame makaronus bei verdame, kol išvirs (bet svarbu, kad nepervirtų).
2. Tuomet morkas nuskutame bei sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome ganėtinai smulkiais kubeliais, česnakus nulupame ir susmulkiname.
3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame į jį morkas, svogūnus bei česnakus ir kepame, kol apskrus. Po to į tą pačią keptuvę verčiame maltą jautieną, vis pamaišydamos kepame, kol iš mėsos išgaruos vanduo. Į keptuvę su mėsa dedame pomidorų pastą, pabarstome druskos, pipirų bei dar pakepiname kelias minutes. Paskui supilame pomidorus (su sultimis) bei troškiname maždaug 10 minučių.
4. Kai makaronai jau išvirs, juos nukošiame, dedame į lėkštes, ant jų uždedame Bolonijos padažo. Skanaujame!
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti
Aušra
Atsakyti