Makaronai su Bolognese padažu

Ingredientai

    • malta jautiena: 500 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • tiršta pomidorų pasta: 2 šaukštų
    • pomidorai savo sultyse: 400 gramų
    • spagečiai: 480 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje dideliame puode užkaičiame vandenį. Kai vanduo užvirs, pasūdome jį, dedame makaronus bei verdame, kol išvirs (bet svarbu, kad nepervirtų).
  2. 2. Tuomet morkas nuskutame bei sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome ganėtinai smulkiais kubeliais, česnakus nulupame ir susmulkiname.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame į jį morkas, svogūnus bei česnakus ir kepame, kol apskrus. Po to į tą pačią keptuvę verčiame maltą jautieną, vis pamaišydamos kepame, kol iš mėsos išgaruos vanduo. Į keptuvę su mėsa dedame pomidorų pastą, pabarstome druskos, pipirų bei dar pakepiname kelias minutes. Paskui supilame pomidorus (su sultimis) bei troškiname maždaug 10 minučių.
  4. 4. Kai makaronai jau išvirs, juos nukošiame, dedame į lėkštes, ant jų uždedame Bolonijos padažo. Skanaujame!

Vilma Kriaučiūnienė

ooo taip! Nerealiai skanuuuu:) Tobulas Bolognese padažiukas
Atsakyti

Aušra

Netobulas, bet ir neprastas receptas. Labai lengvai pagaminamas, sotus 🍴
Atsakyti
Makaronai su Bolognese padažu
Makaronai su plėšyta kiauliena
(3)
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)
Pasta - Makaronai su burata ir pomidorų padažu
(5)