Makaronai su grybais - voveraitėmis

2020-09-02 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Makaronai su grybais - voveraitėmis
Mano šeima tikrai yra grybų mėgėjai. Ypatingai mes mėgstame voveruškas, kai tik yra įmanoma, stengiamės turėti jų savo virtuvėje.

Kai tik atsivalgome klasikinio patiekalo su bulvėmis, stengiamės pradėti gaminti naujus patiekalus. Šį kartą visai naujas skonis mano virtuvėje... Iš atrodytų keisto derinio - grybų, makaronų, obuolio, vyno... gavosi fantastiški pietūs. Rekomenduoju!

Ingredientai

    • makaronai: 350 gramų (naudojate savo mėgstamus)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • sviestas: 30 gramų
    • grybai: 500 gramų (naudoju voveraites)
    • obuoliai: 1 (susmulkinto)
    • vynas: 100 mililitrų (naudoju baltą)
    • druska: žiupsnio
    • malti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite pasirinktus makaronus pagal instrukcijas nurodytas ant jų pakuotės.
  2. 2. Per tą laiką, grybus nuvalykite ir apvirkite.
  3. 3. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepinkite susmulkintą česnaką.
  4. 4. Po maždaug 60 sekundžių dėkite sviestą bei apvirtus grybus. Kepinkite maždaug 5 minutes.
  5. 5. Sudėkite į keptuvę susmulkintą obuolį ir pakepinkite dar maždaug 3 minutes.
  6. 6. Supilkite vyną ir pakaitinkite dar kelias minutes ant stiprios ugnies, kol vynas beveik išgaruos.
  7. 7. Pagardinkite druska ir pipirais.
  8. 8. Pasiruoštą padažą sumaišykite su išvirtais makaronais ir išmaišykite. Patiekite ir skanaukite!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau receptų iš makaronų rasite: Makaronų patiekalai.
Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais
(6)
Makaronai su kreminiu tuno padažu
(2)
Makaronai su shiitake grybais
(1)
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
(3)